3 pierwsze lata życia dziecka to okres, w którym możesz zdziałać najwięcej. Potocznie mówiąc – zaprogramować swojego Skarba tak, aby w przyszłości dokonywał świadomych i dobrych wyborów. Tak, aby ominęły go problemy, z którymi powinni borykać się dopiero dorośli, a nie malutkie dzieci – cukrzyca, nadciśnienie, nadwaga…
Liczne badania potwierdziły, że to jak żywimy nasze dzieci w tych pierwszych latach, wywiera ogromny wpływ na ich dalszy rozwój, jak również i dorosłe życie. Jeśli teraz zaszczepimy im dobre nawyki, istnieje ogromna szansa na to, że gdy przyjdzie im dokonać wyboru, wybiorą lepiej. Nie zaszkodzi więc spróbować, prawda?
Na warsztatach dowiesz się:
– jak powinna odżywiać się kobieta w ciąży, jak wygląda żywienie maluchów w Polsce, co powinno znaleźć się w menu dziecka do 3 roku życia (jak i później), – jak wygląda porcja, jak wygląda przykładowy jadłospis dla dwu i trzylatka, czego powinniśmy unikać w żywieniu maluchów, jak w prostych daniach, przemycić nielubiane, a wartościowe produkty
Warsztaty poprowadzi dietetyk – mgr inż. Maria Brzegowy, autorka bloga Pozytywne żywienie, mama 16-miesięcznego Jasia.
10 października (piątek), o godzinie 10.30.
Zapisy pod nr tel. 12 425 62 71 lub 666 290 333
https://www.facebook.com/events/351247095037953/?ref=22
www.lalobadladzieci.pl