☰ menu

Warsztaty ziemniaczane na zdrowo

pt.
02.10.2015

Czy wiedzieliście, że w Polsce uprawia się ponad 120 odmian ziemniaków? Dzieci będą miały okazję dowiedzieć się, czym różni się Balbina od Asterixa, czy Lord to aby na pewno tylko określenie mężczyzny cieszącego się autorytetem albo czy Orlik ma coś wspólnego z lataniem. Po części edukacyjnej zakaszemy rękawy i zabierzemy się do kuchennej roboty: będziemy kroić, szatkować, mieszać, doprawiać. Przekonamy się nie tylko, czy na ziemniaku da się zrobić słodkie ciasto, ale też co zrobić z batatami, jak przygotować jesienną sałatkę ziemniaczaną oraz jak usmażyć chrupiące frytki… bez smażenia.

piątek 2 października 2015, godz. 17.30

WIĘCEJ INFORMACJI:
http://dzieciakiwformie.pl/warsztaty_kulinarne/KRAKOW

MIEJSCE

Bistro Bal na Zabłociu, ul. Ślusarska 9. Przed kawiarnią parking dla klientów. Dojazd MPK: przystanek Zabłocie (tramwaje 11, 20). Zobacz na mapie.

GODZINY & GRUPY WIEKOWE

W piątki jedna grupa o 17:30.

MINIMALNY WIEK

Dolna granica wieku to 3,5 roku. Dzieci młodsze tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji.

CZAS TRWANIA

w zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok. 1 godziny.

KOSZT

35 zł od dziecka (w cenie zajęcia kulinarne wraz ze wszystkimi składnikami, materiałami, sprzętem kuchennym oraz „wyprawką" do domu).

ZNIŻKI

Tańszy karnet na 3 zajęcia w cenie 90 zł lub na 4 zajęcia w cenie 120 zł (jednostkowa cena za jedne zajęcia: 30 zł).

ZAPISY

Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18, mailowo: gotowanie@dzieciakiwformie.pl ; można także skorzystać z naszego formularza zapisów.

ZAPRASZAMY!

Prowadząca:

Joanna Mentel – jednoosobowa chodząca burza mózgów. Rozkochana w literaturze, muzyce, pieczeniu i sezonowych produktach dziennikarka i psycholog. Ma kreatywne podejście do życia, niewyczerpane pokłady energii i głowę pełną pomysłów. Recenzuje książki, pisze felietony literackie i potrafi upiec najlepszy na świecie i lekki jak chmurka sernik z musem czekoladowym. Współpracuje z największymi polskimi wydawnictwami, m.in.: Znakiem, Wydawnictwem Literackim, Agorą, Dwiema Siostrami, Naszą Księgarnią. Twórczyni Dzieciaków w formie – rozwojowej inicjatywy dla dzieci i szkoły kulinarnej dla najmłodszych. Na co dzień recenzuje książki, pisze, prowadzi warsztaty kulinarne, artystyczno-psychologiczne dla dzieci oraz dorosłych. Pod marką Book me a cookie prowadzi szkolenia kulinarne dla dorosłych.

Exit mobile version