sob.-sob.
02.12-16.12.2017
Plan warsztatów – pierniczki:
- Każdy uczestnik otrzymuje 5 różnych kształtów pierniczków i oblewa je płynną czekoladą
- Ozdabianie oblanych pierniczków wybranymi dodatkami (+ 12 składników do wyboru- owoce suszone, bakalie, słodycze).
- Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady i ciekawostek na jej temat.
- Kubek gorącej czekolady dla każdego uczestnika.
- Degustacja ziarna kakaowca.
- Prezentacja maszyn tworzących czekoladę.
- Pokaz ręcznego temperowania czekolady na blacie granitowym.
- Degustacja 3 rodzajów naszych czekolad.
- Każdy uczestnik pakuje zrobione przez siebie pierniczki i zabiera do domu.
Wiek: + 6 lat
Czas trwania: 75-90 minut
Koszt: 40zł/uczestnik, 10zł/ opiekun
Warsztaty odbywają się 1-23.12.2017r.
Zapisy: 575 111 943, warsztaty.lodz@manufakturaczekolady.pl
Plan warsztatów – tabliczka czekolady:
- Każdy uczestnik tworzy 2 własne świąteczne tabliczki 140g (+ 12 dodatków do wyboru- owoce suszone, bakalie, słodycze).
- Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady – od ziarna do tabliczki.
- Kubek gorącej czekolady dla każdego uczestnika.
- Degustacja ziarna kakaowca.
- Prezentacja maszyn tworzących czekoladę.
- Pokaz ręcznego temperowania czekolady na blacie granitowym.
- Degustacja 3 rodzajów naszych czekolad.
- Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu.
Wiek: + 4 lata
Czas trwania: 75-90 minut
Cena: 40zł/ uczestnik, 10zł/ opiekun
Zapisy:
Online www.manufakturaczekolady.pl/pl/warsztaty
575 111 943, warsztaty.lodz@manufakturaczekolady.pl
Gdzie: ul.Piotrkowska 217
Kiedy: