Warsztaty pieczenia chleba na zakwasie.
Skąd się bierze mąka, otręby – jakie są ich rodzaje. Co jest zdrowe, a co nie? Co to zakwas i jak pracuje. To część teoretyczna, choć wszystko oglądamy, dotykamy i wąchamy. A potem miski i łychy w dłonie i sypiemy, mieszamy, przekładamy do blaszki i zabieramy do domu do rośnięcia przez noc. A rano do piekarnika.
Należy przynieść koniecznie ze sobą: blaszkę-keksówkę, mały szklany słoik i czystą ścierkę kuchenną. Fartuszki mile widziane.
Zapraszamy dzieci od 6 lat. Wstęp na warsztaty 22zł – płatność gotówką przed warsztatami. Warsztaty odbywają się wsobotę 25 maja o godz. 18:00 w kawiarni Zaczarowany Ogród na Bielanach – ul. Bogusławskiego 6a. Prosimy o wcześniejsze zapisy infozaczarowany@gmail.com, tel. 606 706 511 www.zaczarowanyogrod.waw.pl