W menu:
- Krótkie opowieści o tradycjach Halloween na świecie – skąd się wzięło, co oznacza, co możemy zaczerpnąć dla siebie
- Paluchy wiedźmy – nikt nie prosił, wszyscy potrzebowali! – paluchy były naszym wielkim halloweenowym hitem 3 lata temu i od tej pory dzieci prosiły o niego każdego roku. A zatem: wypiekamy!
- Czekoladowe pająki: Cake-pops z ciasta czekoladowego, udekorowane lukrecją i cukrowymi oczami
- Zestaw halloweenowych przekąsek: jadalnych słodkich duszków, kapeluszy wiedźmy, mumii, jadalnych słodkich pajęczyn z pianek, węże i przekąski udające dynie i różdżki! Wszystko przygotujemy samodzielnie, a nasza prowadząca pokaże dzieciom jak wyczarować pyszne i szybkie kreatywne przekąski i dania w niedługim czasie.
Dodatkowo grupa dla nastolatków:
- Duchy z bez: Bezy w kształcie duchów, dekorowane czekoladą
- Jadalne oczy: Kule z galaretki, nadziewane owocami, z dodatkiem białej czekolady, by wyglądały jak gałki oczne
- Ciasteczka w kształcie anatomicznych serc i mózgów
Warsztaty kulinarne z okazji Halloween to nie tylko pyszne jedzenie, ale także mnóstwo radości i kreatywności. Dzieci będą miały okazję nauczyć się nowych umiejętności kulinarnych i spędzić czas w atmosferze pełnej zabawy i śmiechu.
Zapraszamy!
sobota 26 października 2024
do wyboru grupa:
dzieci przedszkolne 3,5-6 lat: godzina 9:00,
dzieci wczesnoszkolne 6,5-8 lat: godzina 11:30,
dzieci szkolne 7-10 lat: godzina 13:30,
dzieci szkolne 9-13 lat: godzina 15:30,
nastolatki gotują 13-17 lat: godzina 17:30 (warsztaty trwają 2h, mają rozszerzony program i kosztują 150 zł)
Warsztaty poprowadzi Joanna Mentel
Pracownia Kulinarna, ul. Bandurskiego 11/1, Kraków
koszt: 130 zł pojedyncze wejście, w karnecie (min. 3 zajęcia): 115 zł
zapisy: +48 791 487 666, kontakt@bookmeacookie.pl lub przez formularz: https://forms.gle/HtqXurWE2oS4e4X5A