18 lipca (sobota)
09:00 – 12:00 – Kuchnia łódzka
Kuchnia łódzka – czyli cudze chwalicie swego nie znacie. Uczestnicy zdobędą wiedzę dotyczącą potraw (również tych napływowych) związanych z wielokulturową Łodzią i jej mieszkańcami (np. lepioszki, fifka, ozory w galarecie, chałka, zalewajka itp.).
12:30 – 15:30 – Kuchnia Neli Rubinstein
Kuchnia Neli Rubinstein, m.in.: ciasto cytrynowe, buraki puree, gulasz wołowy z kminkiem, sos cebulowy, barszcz ukraiński, jajka mimoza, łódeczki z cukinii, itp. – w zależności od zainteresowania uczestników.) Warsztaty zostaną okraszone anegdotami pochodzącymi z książki Kuchnia Neli.
25 lipca (sobota)
09:00 – 12:00 – Kuchnia Neli Rubinstein
12:30 – 15:30 – Kuchnia Neli Rubinstein
Caritas Archidiecezji Łódzkiej
ul. Gdańska 111, 90-507 Łódź
tel./faks: (42) 639 95 80/81/82
e-mail: amaciejewska@toya.net.pl