☰ menu

Warsztaty kulinarne: Fabryka elfich słodkości

sob.
29.11.2025
Warsztaty kulinarne dla dzieci „Bożonarodzeniowa fabryka elfich słodkości”

Wejdź do magicznej fabryki elfich słodkości, gdzie dzieci odkryją, że święta to nie tylko prezenty, ale też wspaniała zabawa w kuchni! Warsztaty łączą tworzenie, dekorowanie i smakowanie – każde dziecko wyjdzie z własnoręcznie przygotowanymi smakołykami gotowymi do zjedzenia lub powieszenia na choince.

Menu warsztatowe:

  1. Ciasteczkowe zawieszki na choinkę– kruche ciasteczka w kształcie gwiazdek, choinek i bałwanków, nawlekane na wstążki, udekorowane lukrem i jadalnym brokatem – gotowe do powieszenia lub degustacji!
  2. American cookies w kształcie świątecznych laseczek – klasyczne ciasteczka z czekoladą i posypkami, które można dekorować w dowolny sposób, rozwijając kreatywność i poczucie estetyki.
  3. Magiczne hot chocolate spoons– łyżeczki czekolady z dodatkami (pianki, posypki, kakao), które po zanurzeniu w ciepłym mleku przemieniają się w aromatyczną gorącą czekoladę.

Grupa specjalna: „Nastolatki gotują”

Dla starszych dzieci przygotowaliśmy dodatkowe wyzwanie:
Włoskie biscotti– chrupiące ciasteczka z dodatkami, takimi jak orzechy, czekolada i suszone owoce, idealne do zabawy w komponowanie własnych smaków.

do wyboru grupa:

– dzieci przedszkolne 3,5-6 lat: godzina 9:00,
– dzieci wczesnoszkolne 6,5-8 lat: godzina 11:30,
– dzieci szkolne 7-10 lat: godzina 13:30,
– dzieci szkolne 9-13 lat: godzina 15:30,– nastolatki gotują 13-17 lat: godzina 17:30 (warsztaty trwają 2h, mają rozszerzony program i kosztują 150 zł)

Warsztaty poprowadzi Joanna Mentel

Pracownia Kulinarna Book me a cookie, ul. Bandurskiego 11/1, Kraków

koszt: 130 zł pojedyncze wejście, w karnecie (min. 3 zajęcia): 115 zł

zapisy: +48 791 487 666, kontakt@bookmeacookie.pl lub przez FORMULARZ Z ZAPISAMI (KLIKNIJ TUTAJ!)

 Korzyści z warsztatów

Dla dzieci:

  • rozwijają kreatywność i zdolności manualne przy dekorowaniu ciastek i słodkich napojów,
  • uczą się prostych technik kulinarnych – wyrabianie, dekorowanie, komponowanie smaków,
  • poznają smaki i tradycje świąteczne z różnych krajów: Włoch, USA i klasyczne europejskie ciasteczka,
  • wychodzą z własnoręcznie przygotowanymi smakołykami, gotowymi do podzielenia się z rodziną.

Dla rodziców:

  • dziecko przynosi do domu gotowe ciasteczka i dekoracje – do jedzenia lub ozdoby choinki,
  • warsztaty wspierają cierpliwość, kreatywność i samodzielność,
  • to wyjątkowa, angażująca forma spędzenia przedświątecznego czasu,
  • rodzic otrzymuje inspirację do wprowadzenia nowych, pysznych zwyczajów świątecznych w domu.
Exit mobile version