18 lutego, godz. 15.00
Podczas trwających około dwie godziny zajęć dzieciaki:
– samodzielnie przygotują drożdżowe ciasto na pizzę
– przygotują prawdziwy sos pomidorowy do pizzy z pomidorów, ziół, przypraw i oliwy
– posmakują różnych rodzajów pizzowych serów i dowiedzą się o nich co nieco
– same skomponują różne rodzaje pizzy z wybranymi dodatkami
– zjedzą przygotowane przez siebie pizze
– będą się doskonale bawić!
Koszt 30 zł , prosimy o wcześniejsze rezerwacje – ilość miejsc ograniczona!
Wojtek Lewandowski to m.in. organizator Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku w Poznaniu oraz licznych imprez, konkursów i warsztatów kulinarnych w całej Polsce. Kucharz z zamiłowania. Propagator produktów regionalnych, członek SlowFood. Prowadzi bloga www.kulinarny.wordpress.com poświęconego ambitnej i ciekawej kuchni domowej.
Piwnica Pod Blaszanym Kurem
Poznań , Plac Kolegiacki 14/15
Telefon: 61 853 09 29
piwnicafarna@interia.pl
www.piwnicafarna.pl