Czym różnią się kopytka od pyz, od klusek ślaskich, a te od pampuchów i cepelinów? Łatwo pogubić się nie tylko w nazewnictwie, ale także w składnikach poszczególnych potraw. Do czego dodaje się twaróg, a które kluseczki robi się tylko na bazie ziemniaków? Jak przygotować prawdziwie puszyste i delikatne pampuchy, które w dodatku w każdym regionie Polski mają inną nazwę? Chodźcie, a się przekonacie!
Wstępne menu: kluski śląskie, kopytka, pampuchy.
Termin: piątek, sobota i niedziela 16, 17, 18.04.2021 (jeden dzień do wyboru),
Przed przyjściem na zajęcia bardzo prosimy o kontakt w celu zapoznania się z aktualnie obowiązującymi na zajęciach zaleceniami związanymi z sytuacją covid-19, upewnieniem się, że są jeszcze wolne miejsca oraz potwierdzeniem terminu odbywania się zajęć. Więcej szczegółów znajdziesz na stronie: http://bookmeacookie.pl/index.php/warsztatykrakow/
CZAS TRWANIA
w zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok 1-1,5 godziny.
MIEJSCE
studio kulinarne Book me a cookie, ul. Czerwonego Prądnika 8/8, Kraków (Olsza), klatka A (wejście obok Żabki). Nie ma strefy płatnego parkowania.
ZAPISY
liczba miejsc jest ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 9-18, po tych godzinach tylko smsowo lub mailowo: bookmeacookie@gmail.com
Przy zapisie należy podać: imię, nazwisko, wiek dziecka (lub dzieci), miasto (Kraków czy Warszawa), wybrany termin i godzinę warsztatów oraz numer telefonu do rodzica lub opiekuna.
CO ZABRAĆ ZE SOBĄ NA WARSZTATY?
Pojemniki wielorazowe, najlepiej dwa duże pudełka plastikowe/szklane z zamknięciem i jeden średniej wielkości słoik. W przypadku tematów słodkich sprawdzą się też zamykane puszki. W razie wątpliwości zawsze można dopytać nas przed warsztatami, co najlepiej ze sobą zabrać.Na miejscu dostępne są też jednorazowe ekologiczne pudełka z papieru, kukurydzy i trzciny cukrowej w cenie małe 1 pln, duże 2 pln.
Obuwie na zmianę
ROZKŁAD GRUP– soboty: godzina 9:30 grupa dla dzieci 4-5,5 lat, godziny 11:30 i 13:30 dzieci 6-8 lat, godziny 15:30 i 18:00 grupa dla dzieci starszych (9 lat+)– niedziele: godzina 9:30 dzieci 4-6 lat, godzina 11:30 dzieci 7-9 lat grupa zaawansowana i dzieci chodzące na warsztaty regularnie od co najmniej roku, godzina 13:30 grupa starsze dzieci 9-12 lat, godzina 15:30 grupa nastoletnia 13-17 lat, godzina 19:00 grupa dodatkowa, jeśli miejsca na poprzednich grupach się zapełnią, zwykle grupa mieszana wiekowo, prosimy przy zapisach dopytać o wiek uczestników– piątki: godzina 15.00W przypadku dużej liczby chętnych młodszych dzieci, grupa młodzieżowa może zostać przesunięta na godzinę 18 lub 19, pod warunkiem, że wszyscy rodzice/opiekunowie dzieci zapisanych na zajęcia wyrażą zgodę na zmianę godziny.
MINIMALNY WIEK
dolna granica wieku to 4 lata; młodsze dzieci tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji
ALERGIE POKARMOWE
prosimy w momencie zapisu o zgłaszanie wszelkich alergii pokarmowych oraz problemów z jedzeniem wśród dzieci (np. dziecko nie lubi warzyw, owoców, boi się dotykać mokrych rzeczy, nie lubi mąki, ma alergię pokarmową na orzechy, soję, gluten, itd.)
KOSZT WARSZTATÓW I KARNETY
warsztaty dla dzieci pojedyncze: 60 pln od uczestnika za jedne warsztaty, warsztaty dla dzieci w karnecie: 165 pln/3 zajęcia (tzw. mały karnet), 220 pln/4 zajęcia, 330 pln/karnet półroczny 6 zajęć (tzw. duży karnet), 660 pln/karnet całoroczny (12 zajęć)
Zapraszamy!