☰ menu

Warsztaty kulinarne – crumble ze śliwkami

pt.-sob.
13.09-14.09.2013

Porozmawiamy też o jesiennych owocach i warzywach: zastanowimy się, dlaczego dynia jest pomarańczowa, jeżyny czarne, a maliny krwistoczerwone i jak różne mogą być smaki śliwek w zależności od tego, jakiej są odmiany. Na deser – ciekawostka: czekośliwka – czym jest i jak smakuje?  

Termin: piątek 13 września (godzina 17:00) oraz sobota 14.09.2013 (godziny: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00)

Grupy wiekowe/godziny: w soboty na każdych warsztatach  grupy dostosowane są  do wieku dzieci: godz. 10:00 – dzieci 3,5-4,5 lat, godz. 12:00 i 14:00 – dzieci 5-7 lat, godz. 16:00 – dzieci 8 lat i starsze (istnieje możliwość zapisania dziecka do innej grupy wiekowej, w przypadku jeśli godzina warsztatów nie odpowiada rodzicom).

Czas trwania: ok.  1 godziny

Adres, lokalizacja: kawiarnia Sweet Surrender na krakowskim Podgórzu, ul. Zabłocie 25. Przed kawiarnią parking dla klientów.  

Zapisy:  Ze względu na dużą ilość chętnych, liczba miejsc ograniczona. Zapisów można dokonywać bezpośrednio u prowadzącej warsztaty Asi Mentel – tel.791 487 666 lub mail: gotowanie@dzieciakiwformie.pl.  

Koszt: 30 zł od dziecka. Istnieje możliwość wykupienia tańszego karnetu na warsztaty, obejmującego 3 zajęcia. Karnet w cenie 75 zł.

Prowadząca: Joanna Mentel – prowadzi najbardziej apetyczny wśród książkowych i najbardziej oczytany wśród kulinarnych blog Book me a Cookie (bookmeacookie.pl), który w 2011 roku zdobył tytuł Literackiego Bloga Roku. Dziennikarka, studiuje psychologię stosowaną na Uniwersytecie Jagiellońskim. Ma kreatywne podejście do życia, niewyczerpane pokłady energii i głowę pełną pomysłów. Recenzuje książki i pisze felietony literackie. Współpracuje z największymi polskimi wydawnictwami, m.in.: Znakiem, Agorą, Muzą SA oraz Dwiema Siostrami.

Exit mobile version