☰ menu

Warsztaty kaszowe

wt.
17.11.2015

W programie: kilka klasyków, czyli kulinarny rozkład jazdy dla początkujących: jaka kasza do czego, jak gotować poszczególne odmiany, płukać czy nie płukać zimną wodą i co robić, żeby po wyjęciu z gara nie otrzymać jednej zbitej kluski zamiast sypkich ziarenek. Przygotujemy kaszotto, kaszowe falafele, kasze w kilku sałatkowych wersjach: bliskowschodniej i na polską modłę. Dla amatorów słodkości: bezglutenowe brownies, delikatny sernik z manny i słodkie praliny z pęczaku, jaglanki i kaszy jęczmiennej.

Termin: wtorek 17 listopada 2015, start godz. 18.00. Prosimy o przybycie 10-15 minut wcześniej.

WIĘCEJ INFORMACJI:
http://dzieciakiwformie.pl/warsztaty_kulinarne/dla-doroslych/

MIEJSCE

bistro Makroklimat, ul. Jugosłowiańska 15 (Gocław), Warszawa.

GODZINY

Wtorek, godz. 18.00

CZAS TRWANIA

W zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok. kilka godzin warsztaty + czas ile dusza zapragnie na wspólne jedzenie, rozmowy wokół stołu, bycie w dobrym towarzystwie.

KOSZT

150 zł / osoby. W cenie: warsztaty, open bar (piwo, wino, softy), materiały warsztatowe), które każdy uczestnik otrzymuje pod koniec wieczoru, fartuchy kuchenne na czas trwania warsztatów (można, ale nie trzeba przynosić swoich), wszystkie materiały, składniki, sprzęty kuchenne, produkty.

ZAPISY

Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, osoby wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony mogą nie być uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18, mailowo: bookmeacookie@gmail.com, kontakt@bookmeacookie.pl

Prowadząca:

Joanna Mentel – jednoosobowa chodząca burza mózgów. Rozkochana w literaturze, muzyce, pieczeniu i sezonowych produktach dziennikarka i psycholog. Ma kreatywne podejście do życia, niewyczerpane pokłady energii i głowę pełną pomysłów. Recenzuje książki, pisze felietony literackie i potrafi upiec najlepszy na świecie i lekki jak chmurka sernik z musem czekoladowym. Współpracuje z największymi polskimi wydawnictwami, m.in.: Znakiem, Wydawnictwem Literackim, Agorą, Dwiema Siostrami, Naszą Księgarnią. Twórczyni Dzieciaków w formie – rozwojowej inicjatywy dla dzieci i szkoły kulinarnej dla najmłodszych. Na co dzień recenzuje książki, pisze, prowadzi warsztaty kulinarne, artystyczno-psychologiczne dla dzieci oraz dorosłych. Pod marką Book me a cookie prowadzi szkolenia kulinarne dla dorosłych.

Exit mobile version