Smak słodki jest szczególnie ważny w naszej codziennej diecie, zwłaszcza u dzieci. Jest on związany z układem trawiennym. Jeśli mamy duże łaknienie na słodycze, przyczyną zazwyczaj jest osłabiony układ trawienny, zwłaszcza śledziona.
Normalne łaknienie na smak słodki – wzmacnia naszą życiową energię, ożywia, jest niezwykle ważne dla wątroby. Słodkości, które przygotujemy na warsztatach będą wzmacniać nasz układ trawienny. Łakocie można przygotować ze zdrowych produktów i w sposób służący naszemu zdrowiu. A potem spożywać je bez wyrzutów sumienia – rozkoszując się każdym kęsem.
W programie warsztatu: słodkie przepisy bez białego cukru i białej mąki, łatwe w przygotowaniu, nadające się na każdą okazję.
Przepisy przydadzą się z pewnością podczas zbliżającego się Bożego Narodzenia. Zaskocz wszystkich inwencją i niekonwencjonalnością pomysłu. Niechaj życie ma zawsze zdrowy i słodki smak!
Akademia zapewnia:
– stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
– wszystkie potrzebne produkty
– skrypty z przepisami
– duuuużo smakowitego jedzenia
– miłą atmosferę
– kupon rabatowy na zakupy w sklepie ekologicznym
Inwestycja: 220 zł (1 osoba / 1 warsztat)
Nauczysz się gotować smaczne, zdrowe, lekkostrawne potrawy wegetariańskie, które wzmocnią i oczyszczą Twój organizm. Nie używamy produktów oczyszczonych / rafinowanych typu biały cukier, biała mąka, biała sól czy biały ryż.
Warsztaty gotowania odbywają się w Warszawie, przy ul. Majdańskiej 30/36 (Grochów), w godz. 10.00 -15.00
Więcej informacji:
www.piecsmakow.com.pl
tel.507 200 477