Dziecko z definicji to mały człowiek z ogromem energii, radości i zdrowia. W dzisiejszych czasach wiele dzieci staje się jednak coraz bardziej ociężałych, otyłych, słabych i powolnych lub – odwrotnie – nadpobudliwych, impulsywnych i nerwowych. Do tego dochodzą problemy ze słaba odpornością i stale nawracające choroby tkj. przeziębienia i zapalenia gardła, oskrzeli oraz wszechobecne alergie. To wprost niewiarygodne, że można ten stan rzeczy zmienić w prosty sposób. Wystarczy zmodyfikować sposób żywienia, aby organizm dziecka szybko się zregenerował i wzmocnił.
Data warsztatu
23 styczeń 2011 (niedziela), od 10:00 do 15:00
Organizator
PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia – WWW.piecsmakow.com.pl
Osoba prowadząca Anna Krasucka
ul. Majdańska 30/36 Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Warszawie (Grochów)
Na warsztatach dowiesz się m.in..:
jak zapobiegać ciągłym przeziębieniom i infekcjom u dzieci
jak wzmocnić osłabiony układ odpornościowy
jak poprawić koncentrację i zdolność percepcji
jak wzmocnić układ trawienny i zniwelować łaknienie na słodycze
co jest przyczyną ADHD i jak temu zapobiec
jakie są przyczyny alergii oraz jak im zapobiegać
W programie warsztatów:
1.Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.)
2.Wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (4 godz.)
Poziom trudności
dla początkujących i dla średnio zaawansowanych
Liczba uczestników
od 8 do 16
(jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników, szkolenie nie odbędzie się)
Zapewniamy
stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
wszystkie potrzebne produkty
skrypty z przepisami
duuuużo smakowitego jedzenia
miłą atmosferę
kupon rabatowy na zakupy w sklepie ekologicznym
Cena
230 zł/osoba
Zgłoszenia
http://www.piecsmakow.com.pl/zgloszenie.html lub tel. 507 200 477