☰ menu

Wakacje w kulinarnych Kreacjach

pon.-pt.
29.07-23.08.2013

Proponujemy udział w warsztatach kulinarnych dla dzieci. Mamy na celu pokazanie dzieciom, że przyrządzanie posiłku może być proste i zabawne. Młodzi kucharze zdobędą u nas wiedzę o wartościowych produktach, nauczą się pracy w grupie, bezpiecznego zachowania i higieny w kuchni, zasad savoir – vivre przy stole oraz poznają kuchnię innych narodów, kulinarne zwyczaje i tradycje.

Zajęcia odbywać się będą od 1lipca w cyklach 5dniowych w godz. 9.00 – 14.00

Koszt całościowy: 400 PLN ( w przypadku rodzeństwa 20 % zniżki na drugie dziecko)

Cena obejmuje: 5 dniowe warsztaty kulinarne, zakup wszystkich potrzebnych składników, z których dzieci wykonają potrawy, napoje, fartuszki, opiekę wykwalifikowanych osób dorosłych. Każda dodatkowa godzina po wcześniejszym ustaleniu + 20 PLN

Na zakończenie warsztatów kulinarnych uroczyste wręczenie dyplomów ukończenia kursu

Program zajęć I termin
29.07.2013 do 02.08.2013
19.08.2013 do 23.08.2013

1 dzień – kuchnia włoska
Śniadanie: Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
Obiad: Lasagne
Deser: Bavarese kokosowe

2 dzień – kuchnia francuska
Śniadanie: Omlet z warzywami
Obiad: Roladki z kurczaka w sosie pieczarkowym i ziemniaczkami prowansalskimi
Deser: Ptysie z kremem patissiere

3 dzień – kuchnia polska
Śniadanie: Pieczemy bułeczki i robimy pasty kanapkowe
Obiad: Chłodnik
Deser: Pierogi z owocami

4 dzień – kuchnia amerykańska
Śniadanie: Pancakesy z syropem klonowym bitą śmietaną i owocami
Obiad: Burgery, domowe frytki, colesław
Deser: Ciasto marchewkowe

5 dzień – kuchnia wegetariańska
Śniadanie: Pieczemy domowe drożdżówki
Obiad: Makaron tagliatelle z łososiem
Deser: Muffinki z owocami

Program zajęć II termin
08.07.2013 do 12.07.2013

22.07.2013 do 26.07.2013

05.08.2013 do 09.08.2013

26.08.2013 do 30.08.2013

1 dzień – kuchnia włoska
Śniadanie: Bruschetta z mozzarellą
Obiad: Spaghetti z sosem pomidorowym
Deser: Tarta owocowa z kremem cytrynowym

2 dzień – kuchnia francuska
Śniadanie: Jabłka pieczone w cieście francuskim
Obiad: Filet z kurczaka ze szpinakiem i ratatouille
Deser: Creme brulle

3 dzień – kuchnia polska
Śniadanie: Naleśniki z serem
Obiad: Placki ziemniaczane z gulaszem , surówka
Deser: Ucierane ciasto z owocami

4 dzień – kuchnia chińska
Śniadanie: Sajgonki z warzywami
Obiad: Makaron sojowy z bambusem i wieprzowiną
Deser: Sorbet limonkowo-kokosowy

5 dzień – kuchnia hiszpańska
Śniadanie: Tapas
Obiad: Tortilla
Deser: Flan owocowy

Exit mobile version