☰ menu

wakacje-w-kulinarnych-kreacjach

pon.-pt.
18.08-29.08.2014

Proponujemy udział w warsztatach kulinarnych dla dzieci. Mamy na celu pokazanie dzieciom, że przyrządzanie posiłku może być proste i zabawne. Młodzi kucharze zdobędą u nas wiedzę o wartościowych produktach, nauczą się pracy w grupie, bezpiecznego zachowania i higieny w kuchni, zasad savoir – vivre przy stole oraz poznają kuchnię innych narodów, kulinarne zwyczaje i tradycje.
Zajęcia odbywać się będą od poniedziałku do piątku w godz. 9.00 – 14.00
Koszt całościowy: 430 PLN ( w przypadku rodzeństwa 20 % zniżki na drugie dziecko)
Cena obejmuje: 5 dniowe warsztaty kulinarne, zakup wszystkich potrzebnych składników, z których dzieci wykonają potrawy, napoje, fartuszki, opiekę wykwalifikowanych osób dorosłych
Zgłoszenia: maciej@kulinarnekreacje.com.pl 
kom.: 514 049 272

 

Termin I

18.08.2014 do 22.08.2014 

Dzień I
Śniadanie:
Roladki z naleśnika z pastami serowymi i warzywami
Obiad:
Ręcznie robione ravioli z kurczakiem i szpinakiem
Deser:
Migdałowe bezy z kremem z serka mascarpone i truskawkami
Dzień II
Śniadanie:
Energetyczny orzechowy krem z granolą
Obiad
Zielony indyk w cytrynowym makaronie
Deser
Mini serniczki z musem malinowym
Dzień III
Śniadanie
Miseczki bułeczne z zapiekanym sero-jajkiem
Obiad
Paprykowy łosoś na ziemniaczanej babce
Deser
Muffiny daktylowe z lodami cytrynowymi
Dzień IV
Śniadanie
Sezamowe bułeczki z 3 pastami kanapkowymi i bogactwem warzyw
Obiad
Pierogi z farszem jagodowo-migdałowym w sosie waniliowym
Deser
Kolorowe ptasie mleczko
Dzień V
Śniadanie:
Croisanty z masą orzechową
Obiad:
Domowe Fishburgery z chrupiącym łososiem
Deser:
Czekoladowe tarty z pianką malinową

Termin II

25.08.2014 do 29.08.2014

Dzień I
Śniadanie:
Domowa bruschetta z warzywnym ratatouille
Obiad:
Roladki z drobiowe z sałatką z buraka i zielonymi ziemniakami puree
Deser:
Muffiny z owocami zdobione kolorowymi lukrami
Dzień II
Śniadanie
Kruche babeczki z jajecznicą , szczypiorkiem i pomidorami
Obiad:
Ciastowe bombki pomidorowe z mozzarellowym kurczakiem na patyku
Deser
Tort naleśnikowy z kremem malinowo- czekoladowym
Dzień III
Śniadanie
Chrupiąca owsianka na opak czyli muslli baton z patelni
Obiad
Zupa cztery sery z klopsikami i paluszkami grissini
Deser
Owocowa pizza z mascarpone
Dzień IV
Śniadanie:
Quesadillas śniadaniowe
Obiad:
Kofta-kebab czyli zdrowy kebab w chlebku pita z domową pasta ajvar
Deser:
Gorfy z bita śmietana i owocami
Dzień V
Śniadanie:
Słodkie placuszki z jabłkami
Obiad:
Ręcznie robione Spaghetti z dwoma sosami
Deser:
Ptysie z kremem czekoladowym

 

Exit mobile version