Kuchnia staropolska
Porozmawiamy o tym, co kryje się pod pojęciem „kuchnia staropolska", i spróbujemy obalić związane z tym stereotypy. Następnie pod okiem profesjonalnego kucharza uczniowie samodzielnie przygotują własne potrawy według XVII-wiecznych przepisów. Na koniec zasiądziemy do stołu, zaspokajając nie tylko apetyt, ale też potrzebę niezwykłego przeżycia. Nauczymy pobudzać smaki i wyobraźnię. Pokażemy, jak zaskakiwać gości niecodziennymi daniami.
ODBIORCY:
-
uczniowie szkoły podstawowej, gimnazjum i szkół średnich, wiek: 10-18 lat
-
uczniowie szkół o profilu gastronomicznym
LICZBA OSÓB: maks. 20 osób w grupie
MIEJSCE: Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23 (Muzeum Pałacu w Wilanowie)
TERMINY: wtorki i czwartki, godz. 9.30 i 12.00
KOSZT: 300 zł od całej grupy + 10 zł od osoby
REZERWACJA:
-
tel. 22 544 28 50
-
e-mail: bilety@muzeum-wilanow.pl
-
przez internet: www.bilety.wilanow-palac.pl
KONTAKT:
Paulina Szulist-Płuciniczak
e-mail: pszulist@muzeum-wilanow.pl
