termin: 4 środy (27.11, 4.12, 11.12 oraz 18.12), godz.: 16.30-18.00/18.30
koszt: 40 zł (pojedyncze wejście), 140 zł (karnet za cały kurs)
W czasie półtoragodzinnego (chociaż może się odrobinę przedłużyć) warsztatu wspólnie z dziećmi będziemy piec i gotować potrawy idealne na Boże Narodzenie, a także zimowe podwieczorki. W tym czasie kiedy nasze jedzenko będzie w piekarniku, przygotujemy świąteczne ozdoby z filcu i papieru. Podczas warsztatów nie zabraknie świątecznych opowieści o tradycjach, historiach o potrawach i zwyczajach nie tylko z Polski, ale z całego świata.
Harmonogram warsztatów:
• 27 listopada:
– piernik marchewkowy z czekoladą
– aromatyczna świąteczna herbatka
– wieniec adwentowy z filcu
• 4 grudnia:
– pierogi z kapustą i z grzybami
– świąteczny kompot
– designerskie kartki świąteczne
• 11 grudnia:
– pierniczki na 101 sposobów
– ozdoby na choinkę
• 18 grudnia:
– deser piernikowo-serowo-owocowy
– skarpeta na prezenty św. Mikołaja
Obowiązują zapisy: 784 193 312