☰ menu

Świąteczne atrakcje w Poznaniu

sob.
14.12.2013

Te święta Bożego Narodzenia mogą stać się niezapomniane dzięki Dawidowi Wysockiemu, który uczyć będzie jak przygotować wspaniałe przyjęcie rodzinne od przystawki po deser. Uczniowie pod okiem mistrza wspólnie przyrządzą: na przystawkę pierożki z łososiem i ricottą z kremem szpinakowym, następnie domową zupę z podgrzybków i suszonych borowików z maślanymi grzankami. Jako danie główne wszyscy ćwiczyć będą chrupiące fileciki z karpia z puree z korzenia pietruszki z balsamicznymi cebulkami i emulsją cytrynową. A na deser mus czekoladowo-wiśniowy z przyprawami korzennymi i flambirowanymi pomarańczami.

Warsztaty rozpoczną się o godz. 11 w Restauracji Gusto Food&Wine i potrwają około 3 godziny. Uczestnicy nie tylko będą mogli podglądać jednego z najmłodszych szefów kuchni przy pracy, ale także poznać techniki przygotowywania świątecznych dań.

Cena uczestnictwa w warsztatach to 99 złotych od osoby. W przypadku wykupienia miejsca przez dwie osoby dorosłe dziecko może uczestniczyć gratis.

Szczegóły znajdą Państwo na stronach: www.gustopoznan.pl, www.gustoblog.pl, www.facebook.com/gustopoznan

 

Exit mobile version