Studio Kulinarne Małe Przyjemności to nowy punkt na mapie Warszawy. Jego powstaniu przyświecała idea zawarta w trzech słowach: gotowanie – rodzina – zabawa. Już 17 kwietnia w studiu odbędą się warsztaty rodzinne „Sezonowo znaczy zdrowo”, które poprowadzi Magda Cielenga-Wiaterek, autorka bloga Zielenina.
Udział w warsztatach rodzinnych organizowanych przez Studio Kulinarne Małe Przyjemności będzie niepowtarzalną okazją dla dzieci i ich opiekunów do wspólnego gotowania, przyrządzania i delektowania się wegetariańskimi potrawami, które z uczestnikami warsztatów przygotuje Magda Cielenga-Wiaterek. Kucharka doskonała, wegetarianka, autorka książki „Zielenina na talerzu – wegetariańsko, sezonowo, lokalnie” i popularnego bloga Zielenina, przez dzieci nazywana Ciocia Zieleniną. W kwietniu ukaże się jej kolejna książka „Zielenina bez glutenu”. Współpracuje z fundacjami Wiemy, co jemy oraz Zdrowy Przedszkolak.
Na warsztatach dzieci i opiekunowie będą pracować przy nowocześnie wyposażonych stanowiskach, dostosowanych do potrzeb najmłodszych uczestników. Nieodłącznym elementem warsztatów jest wspólne jedzenie przygotowanych potraw.
W Małych Przyjemnościach uczymy się poprzez zabawę. Pokazujemy, że wspólne gotowanie i jedzenie to niezwykle wartościowy czas, który zaprocentuje w przyszłości.
Udział w warsztatach organizowanych przez Studio Kulinarne Małe Przyjemności to gwarancja czerpania radości z gotowania i towarzystwa, tworzenia i jedzenia kulinarnych dzieł, okazja do zabawy, radości i odkrywania.
Studio Kulinarne Małe Przyjemności powstało z potrzeby stworzenia w Warszawie przestrzeni do wspólnego spędzania czasu w gronie rodziny i przyjaciół podczas gotowania i biesiadowania. Dążymy do tego, aby studio było miejscem, w którym twórczo i oryginalnie spędza się czas, rozwija pasje, zdobywa nowe umiejętności i poznaje niezwykłych ludzi.
Miejsce: Studio Kulinarne Małe Przyjemności, ul. Dzielna 15, Warszawa
Zapisy: warsztaty@male-przyjemnosci.pl