Biesiadujemy co tydzień w sobotę i niedzielę w godzinach 12.00-15.00. Przy większych grupach sugerujemy rezerwację telefoniczną (22-256-01-56).
WYBRANE POTRAWY Z MENU BRUNCHOWEGO:
PRZYSTAWKI
Bruschetta Z pomidorami, czosnkiem i świeżymi ziołami w oliwie
Panierowane kawałki sera camembert Serwowane z żurawiną i orzechami
Liście szpinaku z czosnkiem Zapiekane z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami
Paseczki kurczaka Panierowane w płatkach kukurydzianych z sosem czosnkowym i pomidorowym
Qesadille do wyboru: z kurczakiem lub szynką Serwowane z serem, świeżymi warzywami, sosem salsa i kwaśną śmietaną
Burrito Mięso mielone wołowo-wieprzowe w sosie z pomidorów, z kukurydzą, czerwoną fasolą i papryką, zawijane w tortilli, zapieczone z serem cheddar, podawane z sałatką coleslaw oraz sosami: guacamole, salsa i kwaśną śmietaną
SAŁATY
EUROPEJSKA Grillowane kawałki piersi kurczaka, mix sałat, pomidor, ogórek, papryka, sos musztardowo-miodowy
GRECKA Ser feta, mix sałat, pomidor, ogórek, papryka, czarne i zielone oliwki, sos vinaigrette
CEASAR z kurczakiem lub łososiem Grillowany kurczak lub łosoś, sałata rzymska, rukola, grzanki czosnkowe, parmezan, sos caesar
NORWESKA Paski grillowanego łososia, mix sałat, tarta marchewka, chrupiące grzanki ziołowe, świeżo starty parmezan, sos vinaigrette
KUBAŃSKA Kawałki grilowanego indyka, mix sałat, ogórek, papryka, owoce, orzechy, sos tysiąca wysp
ATLANTYCKA Grillowane krewetki tygrysie, sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, sos czosnkowy
ZUPY
Krem pomidorowy serwowany z kwaśną śmietaną
Krem szpinakowy ze słodko-kwaśną gruszką i serem pleśniowym
PASTY
POLLO Grillowany kurczak, szpinak, pieczarki, suszone pomidory, cebula, czosnek, sos śmietanowy, parmezan
CARBONARA Kawałki grillowanego boczku, czosnek, sos śmietanowy, parmezan
PAPARDELLE Cielęcina, podgrzybki, pomidory, świeża bazylia, czosnek, sos grzybowo-śmietanowy, parmezan
BOLOGNESE Mięso mielone z mieszanką świeżych ziół, sos pomidorowy, parmezan
SALMONE Wędzony łosoś, suszone pomidory, kapary, czosnek, sos śmietanowy, parmezan
DANIA GŁÓWNE
Filet z soli Nadziewany szparagami, serwowany w sosie holenderskim
Filet z łososia z rusztu Serwowany na szpinaku z sosem z zielonego pieprzu
Grillowany filet z piersi kurczaka Serwowany z warzywami z grilla (pomidor, bakłażan, cebula)
Roladki z kurczaka nadziewane serem mozzarella lub szpinakiem i suszonymi pomidorami Serwowane z sosem ziołowym
Polędwiczki wieprzowe z sosem do wyboru Sos camembert, musztardowo-miodowy, kurkowy lub kaparowy
NASZE NAJLEPSZE NALEŚNIKI, PIEROGI, DOMOWE DESERY
…i wiele innych do próbowania i odkrywania podczas relaksującego rodzinnego weekendu w restauracji Street.
Restauracja Street w budynku Deloitte House przy rondzie ONZ
Al. Jana Pawła II 19, Warszawa