☰ menu

Rodzinne warsztaty w Poznaniu

niedz.
05.10.2014

 

Jabłkujemy – warsztaty kulinarne dla dzieci
12.00 – 13.30 oraz 14.00 – 15.30
Warsztaty kulinarne dla dzieci z dziadkami lub rodzicami


Partner: www.koziraj.com.pl
Cena: 20 zł dziecko plus dorosły
Zapisy: kids@concordiadesign.pl

Racuchy, musy, czy ryż z jabłkami to ponadczasowe, kulinarne hity, które łączą pokolenia. To właśnie ich smak kojarzy nam się z dzieciństwem i jesiennymi wieczorami. Dlatego warsztaty z „jabłkowania" przeznaczone są nie tylko dla dzieci, ale także dla babci, dziadka, mamy lub taty
Poprowadzi je największy specjalista, a zarazem babcia – Pani Wanda Szaflarska z Gospodarstwa Agroturystycznego Kozi Raj.

„Słodkie, kwaśne, słodko-kwaśne" – warsztaty dla dzieci
13.00 – 16.00

koszt: 15 zł
bez zapisów

Podczas słodko-kwaśnych animacji dzieci wybiorą się do sadu i poznają różne odmiany jabłek. Następnie same stworzą własne jabłka wycinając je z kartonu, malując i ozdabiając nimi drzewa, które pojawią się na samym środku Concordii, tak żeby nie było żadnej wątpliwości, że ten dzień należy do jabłka! Mali ogrodnicy dowiedzą się jaki kształt ma jabłko kwaśne a jaki to nieco bardziej słodkie. Będzie bardzo smacznie i bardzo ciekawie!

Jabłko elektroniczne – wystawa
12.00 – 17.00 – Wystawa komputerów i iPhonów legendarnej marki Apple

Partner: www.jablkoadama.com
Dla rodziców i dzieci, którzy zainteresowani są światem najnowszych technologii przygotowano także atrakcję, w której główną rolę pełni jabłko elektroniczne. Małych informatyków wraz z rodzicami zapraszamy na wystawę komputerów i iPhonów marki Apple. Razem z Jabłkiem Adama, czyli sklepem, który o sprzęcie „z jabłuszkiem" wie najwięcej, pokażemy najstarsze i najnowsze modele. Oprócz tego porady i konsultacje, czyli wszystko, co można dowiedzieć się o Mac′ach w jednym miejscu.

100% jabłka w jabłku
Ile jest jabłka w jabłku?
12.00 – 17.00

Partner: sklep.rembowscy.pl  
Skoro podajemy jabłka wszystkimi możliwymi sposobami, to dlaczego nie zaserwować ich w płynnej postaci? Razem z ekologiczną przetwórnią Rembowscy pokażemy, jak powstają naturalne soki i czym różni się "dobry sok", od tego mniej wartościowego.

Jabłko na żywo!
Jabłka w Concordia Design podaje się też na żywo, prosto z mobilnej stacji kulinarnej Food Lab. Dzięki temu każdy może podpatrzeć, jak tworzone są potrawy z jabłkowego menu i porozmawiać z kucharzami o inspiracjach, wymienić się doświadczeniami. Taki wspólnie spędzony, rodzinny obiad będzie z pewnością atrakcją dla dzieci, które zazwyczaj są bardzo ciekawe tego, jak powstaje to, co później ląduje na ich talerzach. Jabłka będzie można też kupić na kilogramy, a także otrzymać jabłko-niespodziankę z wróżbą!

 

 

Exit mobile version