Czy słyszeliście kiedyś powiedzenie, że jedzenie łączy ludzi? Tradycje związane z jedzeniem to bardzo ważny element wielu kultur: od doglądania i zbierania plonów po gotowanie i świętowanie przy wspólnym stole. Na warsztatach poznamy kulturę żydowską przez pryzmat tradycji kulinarnych. Odkryjemy co w żydowskich domach jadło się na co dzień, a co od święta. Dowiemy się jak upiec chałkę i nauczymy się ją pleść.
bilety dostępne w kasie i on-line od 26 września
Termin: niedziela, 1 października, godz. 10.15 (I grupa) i 12.15 (II grupa)
Czas trwania: ok. 80 minut
Miejsce zbiórki: Gmach Główny MNW: Hol Główny
Dla kogo: dzieci w wieku 5–12 lat
Zasady udziału: bilet wstępu dla dziecka 20 zł, bilet dla kolejnego dziecka 5 zł, bilet wstępu dla opiekuna 20 zł; bilety dostępne w kasie i online od godz. 10.00 od wtorku poprzedzającego wydarzenie
Dostępność wydarzenia: brak barier architektonicznych / pętla indukcyjna w sali edukacyjnej