o godz. 16:00 w siedzibie Centrum Informacji
i Edukacji Ekologicznej w Gdańsku,
ul. Straganiarska 43/46.
„Jesteś tym co jesz i nie tylko …."
Czyli słów kilka o tym, że naturalne odżywianie jest proste, smaczne i najzdrowsze.
A żeby nie rzucać słów na wiatr od razu przekonacie się więc, że najlepsza na świecie jest kanapka z wiejskim masłem i gomasio, a prawdziwe suszone morele wcale nie są pomarańczowe a ciemnobrązowe.
Wśród historii kuchennych posłuchacie, ale również powąchacie i popróbujecie wielu ziół i przypraw kuchennych. Do tego garść praktycznych informacji o tym jak i w czym gotować oraz gdzie kupować dobrą żywność.
O tym wszystkim opowie Małgorzata Meller pomysłodawczyni ogólnopolskiego projektu Marchewka: reaktywacja, który od września tego roku będzie kontynuowany w Trójmieście jako Marchewka: rewolucja.
Serdecznie zapraszamy!