☰ menu

Poskromienie dyni, czyli uczniowie gotują w Akademii Młodego Kucharza

sob.
10.11.2012

 

Akademia Młodego Kucharza

to wyjątkowa szkoła gotowania – miejsce kolorowe i bezpieczne, w którym dzieci i młodzież podczas zajęć edukacyjnych tworzą własne potrawy oraz poznają nowe smaki i zapachy. Ponadto rozwijają swoje umiejętności kulinarne, uczą się higieny i bezpieczeństwa w kuchni, a przede wszystkim urozmaiconego i zdrowego odżywiania. Podczas naszych zajęć nawet największe „niejadki" dobrze się bawią przygotowując kolorowe i zdrowe potrawy, które później, ku zdziwieniu rodziców, z chęcią pałaszują.

Na zajęciach w Akademii Młodego Kucharza każde dziecko:
• dowie się, jak zdrowo się odżywiać,
• nauczy się dobrych manier i reguł savoir-vivre′u,
• pozna zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchni,
• będzie kreatywnie myśleć i ćwiczyć wyobraźnię,
• nabierze odwagi i pewności siebie, pracując samodzielnie i w zespole,
• „odwiedzi" kraje całego świata oraz pozna ich kulinarne tradycje i zwyczaje,
• rozszerzy swoje wiadomości z matematyki, historii, geografii i paru innych dziedzin,
• będzie eksperymentować, uczyć się interpretować przepisy, ale też odchodzić od nich i tworzyć własne kompozycje smakowe.

Zapraszamy do naszej wyjątkowej, pełnej kulinarnych przygód szkoły gotowania.

Najbliższe zajęcia w grupie wiekowej 7-12 lat odbędą się w sobotę 10.11.2012 w godz. 15:00-16:30.

Liczba miejsc na zajęciach jest ograniczona, dlatego prosimy o wcześniejszą rezerwację:
• telefonicznie pod numerem 728 328 503
• mailowo pod adresem kontakt@akademiamlodegokucharza.pl
• przez stronę internetową http://www.akademiamlodegokucharza.pl/zgloszenie-na-zajecia.html

Cena zajęć trwających 2 godziny lekcyjne wynosi 50 zł i obejmuje także zakup wszystkich niezbędnych do gotowania składników oraz posiłek dla dziecka.

Lokalizacja:
Akademia Młodego Kucharza
ul. Inżynierska 49/U28
53-228 Wrocław

Exit mobile version