Francuska bagietka i polski ogóras. Slow food, naturalne jedzenie i dużo mieszania, siekania, doprawiania, kręcenia, zgniatania, spinania.
Wiosna pełną parą!
TERMINY:
piątek 13.4.2018 godziny 17.30
Ważne uwagi:
- Zawsze przed zapisaniem dziecka lub się na warsztaty prosimy o kontakt – prowadzący doradzą najlepszą grupę wiekową
- W przypadku sytuacji młodsze dziecko + starsze rodzeństwo, doradzamy wybierać starszą grupę – młodsze dziecko lepiej będzie czuło się i pracowało ze starszymi niż starsze z młodszymi
- W przypadku rodzeństwa doradzamy zapisywać dzieci do jednej grupy
- Prosimy sprawdzać dokładne daty i godziny pod rozpiską każdego tematu warsztatów – czasami uruchamiamy grupy dodatkowe, np. w sobotę o godzinie 19, innym razem więcej grup odbywa się w niedzielę niż w sobotę
- Grupa warsztatowa uruchamia się po zebraniu minimalnej liczby osób
MIEJSCE
Bistro Bal na Zabłociu, ul. Ślusarska 9. Przed kawiarnią parking dla klientów. Dojazd MPK: należy wysiąść przy Krakowskiej Szkole Wyższej, jadąc z centrum tuż za Mostem Kotlarskim, a jadąc z Bronowic tuż przed Mostem Kotlarskim. Zobacz na mapie.
ZAPISY
Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18, mailowo: gotowanie@dzieciakiwformie.pl
ROZKŁAD GRUP:
- w piątek grupa o 17.30 mieszana wiekowo
- w sobotę grupy: o godzinie 9.30 grupa dla dzieci 3,5-5 lat, o 12 i 14.30 dzieci 6-8 lat, o 17.00 grupa dla dzieci starszych (9 lat+)
- w niedzielę grupy: o godzinie 9.30 dzieci 5-7 lat, o 12.00 dzieci zaawansowane, chodzące na warsztaty regularnie, o 14.30 grupa młodzieżowa (10-14 lat)
ALERGIE POKARMOWE:
Prosimy w momencie zapisu o zgłaszanie wszelkich alergii pokarmowych oraz problemów z jedzeniem wśród dzieci (np. dziecko ma problem z jedzeniem warzyw, owoców, boi się dotykać mokrych rzeczy, nie lubi mąki, itd.)
WARSZTATY URODZINOWE:
Organizujemy również warsztaty z okazji urodzin. Takie warsztaty są dłuższe, temat wybieramy wspólnie z rodzicami kierując się albo tematem w danym miesiącu, albo preferencjami dziecka. Warsztaty urodzinowe kosztują tyle samo, co regularne warsztaty. Minimalna liczba dzieci: 8 dzieci, maksymalna: zależnie od wieku od 10 do 15 osób. Organizujemy warsztaty urodzinowe – bez dodatkowych animacji. W sprawie tortu/poczęstunku/przekąsek i napojów swoich lub zamawianych w lokalu kontaktujemy Państwa z właścicielami lokalu po ustaleniu daty oraz tematu warsztatów.
KOSZT WARSZTATÓW I KARNETY:
- Warsztaty dla dzieci pojedyncze: 50 pln od dziecka.
- Warsztaty dla dzieci w karnecie: karnet na 3 zajęcia = 135 pln, karnet na semestr (6 zajęć) = 270 pln, karnet na cały rok (13 zajęć) = 580 pln
- Karnet obowiązuje na 3, 6 lub 13 kolejnych zajęć, jest imienny dla jednego dziecka (jednej osoby
- Warsztaty dla dziecka urodzinowe: 50 pln/dziecka
- Warsztaty dla dorosłych: 100 pln/osoby
- W cenie znajdują się wszystkie produkty i sprzęty potrzebne do przeprowadzenia warsztatów oraz fartuchy na czas warsztatów.
W ramach karnetu możliwa jest jedna nieobecność (przy karnecie rocznym – dwie) – powyżej jednej nieobecności karnet przepada za więcej niż tę jedną możliwą nieobecność. W przypadku, gdy dziecko będzie nieobecne drugi raz, aby nie tracić karnetowego wejścia, może przyjść „na zastępstwo” inne dziecko. Nie można wykorzystywać jednego karnetu np. na 3 wejścia dla 3 różnych dzieci na jednych zajęciach.
MINIMALNY WIEK
Dolna granica wieku to 3-3,5 roku. Dzieci młodsze tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji.
CZAS TRWANIA
w zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok 1-1,5 godziny.
PROWADZĄCA
Joanna Mentel – głównodowodząca warsztatów kulinarnych
Dziennikarka, psycholog, blogerka, cukierniczka. Od dekady prowadzi Book me a cookie – projekt, który z bloga przeistoczył się w markę: cukierniczą, literacką, eventową i warsztatową. Uczy gotować, prowadzi warsztaty, organizuje szkolenia cukiernicze w Krakowie i Warszawie. Wydała książkę. Wykonuje kulinarne sesje fotograficzne. Stworzyła i prowadzi Dzieciaki w formie – drugi ważny projekt, w którym organizuje warsztaty kulinarne, artystyczne i psychologiczne dla dzieci i dorosłych. Czyta i recenzuje książki po polsku, angielsku i francusku. Współpracuje z kilkunastoma polskimi wydawnictwami w zakresie promocji książek, organizacji kampanii literackich oraz kulinarnych, realizacji filmów oraz kreatywnych akcji promocyjnych związanych z książkami i pieczeniem. Jednoosobowa chodząca burza mózgów. Niesamowicie radosna i energetyczna osoba. Z jednoczesną cierpliwością i uwagą wyostrzoną na detale.