☰ menu

Owoc róży – jego rola w diecie dzieci i dorosłych

pon.
05.10.2015

Uczestnicy spotkania poznają odpowiedzi na pytania: czym wyróżniają się owoce róży na tle innych owoców, dlaczego witamina C wpływa na odporność, jak wspomóc kondycję skóry i naczyń krwionośnych dietą oraz wiele innych. Nie zabraknie również praktycznych wskazówek jak włączyć owoce róży do diety dziecka i rodziców popartych sprawdzonymi przepisami. Zapraszamy!

Osoba prowadząca: mgr inż. Anna Cieślańska – dietetyk kliniczny, specjalista ds. żywienia człowieka, absolwentka Dietetyki Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Technologii Żywności i Żywienia Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Umiejętności merytoryczne i praktyczne doskonaliła podczas praktyk w warszawskich szpitalach, w Centrum Zdrowia Dziecka, Poradni Dietetycznej Zakładu Żywienia Człowieka WUM, Poradni Dietetycznej Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW oraz w Centrum Badań Wydolnościowych, Planowania Diety i Treningu. Obecnie aktywny edukator żywieniowy programu „Zdrowo jemy, zdrowo rośniemy”, poświęconemu kształtowaniu prawidłowych nawyków żywieniowych najmłodszych dzieci oraz Fundacji „Polska Róża” z którą współpracuje od września 2014 roku.

Kiedy: 5 października, godz. 10.00-12.00


Gdzie: Centrum Łowicka, ul. Łowicka 21, sala nr 25
Dla kogo: rodzice z dziećmi (dzieci pozostają pod Waszą opieką).

Spotkanie jest bezpłatne. Liczba miejsc jest ograniczona – obowiązują zapisy za pośrednictwem formularza umieszczonego pod informacją o wydarzeniu (kafel ”Aktualności” na stronie Fundacji RoRo: www.fundacjaroro.org).

UWAGA! uczestnicy zajęć wyrażają zgodę na wykorzystywanie danych osobowych i/lub wizerunku. Brak zgody jest równoznaczny z brakiem możliwości udziału w zajęciach.

Exit mobile version