☰ menu

Nowalijkowy sezon uważa się za otwarty

niedz.
23.05.2010

Pogoda pozostawia wiele do życzenia, ale nam to nie przeszkadza, aby cieszyć się świeżą, wiosenną kuchnią, do czego zachęcają nas pierwsze młode warzywa – nowalijki, które swoimi soczystymi kolorami i zapachem zapraszają do schrupania.

Opowiemy o gatunkach sałaty: rukoli, radicio, raszponki, botwince i rzodkiewkach, ich pochodzeniu i nietuzinkowych patentach na smakowite sałatki oraz dobieraniu ich do mięs i ryb. Tak dorośli w piątek, jak i dzieciaki w niedzielę otrzymają porcję witaminowj edukacji;-)

W karcie menu będzie można znaleźć kilka nowych dań przygotowanych specjalnie na tę okazję, do których polecamy białe wytrawne wina Moulin de Gassac Chardonnay.

Zapraszamy do wspólnej kulinarnej zabawy. W związku z dużym zainteresowaniem tematem zarezerwuj stolik 0 22 211 34 84. Uwaga! Tydzień temu listę rezerwacyjną zamknęliśmy już we wtorek.

 

Exit mobile version