☰ menu

Młodzi gotują zdrowo

pon.-śr.
16.03-01.04.2015

Choć to dzień kojarzący się z psikusami, potrawy młodych kucharzy podlegać będą ocenie profesjonalnego, bardzo poważnego jury, w którym zasiądą fachowcy z dziedziny żywienia – Malika Juchnowicz, gdyńska restauratorka i finalistka programu Top Chef oraz Agnieszka Nerko właścicielka i szefowa kuchni restauracji „Tupot Mew" w Sopocie.

 

3-osobowe reprezentacje szkół będą miały za zadanie przygotować potrawy z otrzymanych jednakowych dla wszystkich uczestników produktów (sałatkę, danie na lunch i deser). Nagrodą za zwycięstwo będzie uczestnictwo w warsztatach kulinarnych w restauracjach „Malika" oraz „Tupot Mew".

 

Ideą konkursu jest promocja zdrowego odżywiania, kreowania dobrych nawyków żywieniowych oraz rozwijanie pasji gotowania wśród młodzieży.

Źródło: UM Sopot 

Exit mobile version