☰ menu

MK / DK: Chałka, kugel i cebularz, czyli kuchnia polskich Żydów

kuchnia Żydowska w Little Chef - atrakcje dla dzieci w Warszawie 2017
sob.
18.11.2017

Kuchnia, której fanami są dzieci: słodkawa, pełna ciast i makaronów. Jej wspomnienia można usłyszeć w niektórych domach w karpiu po żydowsku, gdzie indziej w upodobaniu do słodkawych gulaszy przypominających czulent. Dowiemy się, dlaczego taka była, jaka jest teraz, a także, w których rejonach Polski można łatwo ją znaleźć. 
Te poszukiwania umili nam przygotowanie rosołu z kulkami z macy, cebularzy z makiem i uszu hamana. Zen ir bald!
Mały/Duży Kucharz, (4-10 lat), 17 listopada 2017 (sobota), godz.: 10:00-11:30
Duży Kucharz (7-10 lat), 17 listopada 2017 (sobota), godz.: 12:30-14:00
Koszt: 80 zł
Zapisy: https://littlechef-warszawa-cms.efitness.com.pl/kalendarz-zajec?day=17-11-2017

zdjęcie: azestforlife.com

Exit mobile version