☰ menu

kursy kulinarne

pt.-sob.
26.11-27.11.2010

 

Przygotowałam na początek 2 następujące tematy:

26 listopad
– "GOTOWANIE WG PIĘCIU PRZEMIAN OD PODSTAW"

Zdrowa dieta może (i powinna!) być smaczna, sycąca i prosta. Codzienne posiłki mogą służyć naszemu zdrowiu, chronić nas przed chorobami, dawać dużą przyjemność i satysfakcję.

Wcale nie potrzeba na to dużo czasu!

Skoro i tak codziennie się odżywiamy, dlaczego nie wykorzystać tego z pożytkiem dla naszego zdrowia i samopoczucia?

Dlaczego warto gotować wg Pięciu Przemian?

1. Potrawy są lekkostrawne – nie czujemy się ociężali
2. Posiłki są zrównoważone i smaczniejsze
3. Organizm zużywa mało energii na trawienie i stajemy się bardziej witalni, chce nam się żyć ‡
4. Wracamy do naszej prawidłowej masy ciała
5. Oczyszczony organizm osiąga doskonałą harmonię, mamy kontakt z naszym najgłębszym wnętrzem

Na warsztatach m.in. zostanie omówiona:

– wprowadzenie do teorii Yin i Yang,

– kuchnia Pięciu Przemian – obieg odżywczy / kontrolny,

– termika produktów
– unikanie błędów żywieniowych,

– świadomość w odżywianiu,

– no i przede wszystkim dużo SMACZNEGO i zdrowego gotowania!

 

27 listopad – "ZIMOWE GOTOWANIE – ROZGRZEWA I WZMACNIA ODPORNOŚĆ"

Zima, to pora roku, w której wszystko się jakby zatrzymuje i zamiera. To pora całkowitego odpoczynku po intensywnej pracy. Dni są krótkie, noce długie, aura wilgotna i zimna. Organizm potrzebuje rozgrzania, aby zrównoważyć się z zimową porą roku. W innym wypadku, zwłaszcza przy osłabionym układzie odpornościowym, chorujemy na różnego rodzaju infekcje, grypy i przeziębienia.

Zima to pora roku, w której największe obciążenie przypada na nerki i pęcherzyk moczowy. W tej porze roku jakakolwiek nierównowaga w tych narządach, daje szczególnie o sobie znać. A pamiętajmy, że właśnie w nerkach przechowywany jest nasz potencjał energetyczny na całe życie i od ich kondycji zależy m.in. na jak długo on nam starczy. Zima jest też najlepszym momentem na uzdrawianie osłabionych nerek lub pęcherza moczowego.

Więcej informacji o tym jak wzmacniać układ odpornościowy, a także nerki i pęcherz moczowy będzie podanych na warsztatach gotowania dla zdrowia.

_______________________________________________

Akademia zapewnia:

– stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
– wszystkie potrzebne produkty
– skrypty z przepisami
– duuuużo smakowitego jedzenia
– miłą atmosferę

Warsztaty odbywają się w Szkole Gastronomicznej w Gdyni na ul. Morskiej 77,

w godz. 16.00 – 21.00 (piątek) i godz. 10.00 – 15.00 (sobota).

Inwestycja: 220 zł (1 osoba / 1 warsztat)

Nauczysz się gotować smaczne, zdrowe, lekkostrawne potrawy wegetariańskie, które wzmocnią i oczyszczą Twój organizm. Nie używamy produktów oczyszczonych / rafinowanych typu biały cukier, biała mąka, biała sól czy biały ryż.

Więcej informacji:
www.piecsmakow.com.pl
tel. 507 200 477

Jeśli uznasz, ze warto przekaż tę informację dalej 🙂

Serdecznie pozdrawiam 🙂

Anna Krasucka

PIĘĆ SMAKÓW
Akademia Odżywiania dla Zdrowia
tel: 507 200 477
e-mail: piecsmakow@piecsmakow.com.pl
WWW.PIECSMAKOW.COM.PL

Exit mobile version