Zapraszamy dzieci i ich rodziców na warsztaty kulinarne „Zimowe słodkości”. Spotkamy się w profesjonalnym studiu kulinarnym dopasowanym do potrzeb dzieci.
Dzieci na warsztatach upieką ciasteczka z kandyzowanym imbirem oraz zrobią pralinki orzechowo-kokosowe. Spotkanie dedykowane jest dzieciom w wieku 3-4 lata, które na warsztatach gotują z osobą dorosłą, z którą przyjdą na zajęcia.
Zajęcia są częścią cyklu warsztatów „Poznajemy”. Podczas warsztatów dzieci poznają apetyczne, niekoniecznie dobrze znane dzieciom składniki, a także nietuzinkowe połączenia smaków oraz tradycyjne potrawy w nowoczesnym wydaniu.
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Ania co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.
Uwaga! Potrawy na warsztacie nie będą zawierały mąki pszennej, jajek i nabiału. Ze względu na fakt, że w studiu pracujemy z produktami glutenowymi nie możemy zagwarantować całkowicie sterylnego środowiska.
Dla dzieci 3-4 lata
Data: 24 luty (sobota), godz. 10.30 – 12.00
Bilety: http://www.male-przyjemnosci.pl/kolekcja/pomagam-gotuje-3-4-lata/zimowe-slodkosci-3
Zajęcia odbędą się w Studiu Kulinarnym Małe Przyjemności w Warszawie, przy ulicy Dzielnej 15.