Dietetycy zalecają jedzenie dwóch jabłek w ciagu dnia :-). Jesienią to nasze ukochane owoce. Na warsztatach dzieci razem z Łukaszem przygotują racuchy z jabłkami oraz pyszny mus jabłkowy, który zabiorą ze sobą do domu.
Na koniec warsztatów dzieci wspólnie zjedzą przygotowany posiłek, na który zapraszamy także opiekunów.
Warsztat jest częścią cyklu warsztatów „Sezonowo”, na których dzieci poznają bliżej sezonowe warzywa i owoce. Samodzielnie przygotowują z nich dania i testują, jakie połączenia kulinarne smakują im najbardziej.
Warsztaty prowadzi Łukasz. Z wykształcenia pedagog. Od wielu lat realizuje się w pracy z dziećmi i młodzieżą w szkole oraz jako animator. Z zamiłowania podróżnik. Spędził w podróży po Azji dwa lata, ucząc siebie i innych. Fascynują go inne kultury i różnice między nimi. Uwielbia gotować, a samo gotowanie traktuje jako przygodę i zaproszenie do eksperymentowania. W czasie swojej podróży dokładnie poznał barwną kuchnię azjatycką. Nie zapomina jednak o korzeniach i chętnie powraca do tradycyjnej kuchni polskiej
Data: 5 listopada (niedziela)
Dla dzieci 5 lat-7 lat, godz. 10.30 – 12.00
Bilety: http://www.male-przyjemnosci.pl/kolekcja/poznaj-gotuj-5-7-lat/wielkie-jablko
Dla dzieci 8-12 lat, godz. 13.30-15.00
Bilety: http://www.male-przyjemnosci.pl/kolekcja/probuje-gotuje-8-12-lat/wielkie-jablko-2
Zajęcia odbędą się w Studiu Kulinarnym Małe Przyjemności w Warszawie, przy ulicy Dzielnej 15.