Na koniec warsztatów dzieci wspólnie zjedzą przygotowane posiłek, na który zapraszamy także opiekunów.
Warsztat jest częścią cyklu warsztatów „Sezonowo”, na których dzieci poznają bliżej sezonowe warzywa i owoce. Samodzielnie przygotowują z nich dania i testują, jakie połączenia kulinarne smakują im najbardziej.
Warsztaty prowadzi Łukasz. Z wykształcenia pedagog. Od wielu lat realizuje się w pracy z dzie
mi i młodzieżą w szkole oraz jako animator. Z zamiłowania podróżnik. Spędził w podróży po Azji dwa lata, ucząc siebie i innych. Fascynują go inne kultury i różnice między nimi. Uwielbia gotowa
, a samo gotowanie traktuje jako przygodę i zaproszenie do eksperymentowania. W czasie swojej podróży dokładnie poznał barwną kuchnię azjatycką. Nie zapomina jednak o korzeniach i chętnie powraca do tradycyjnej kuchni polskiej.
Data: 4 czerwca (niedziela), godz. 10.00 – 11.30 (dzieci 4-7 lat).
Bilety: http://www.male-przyjemnosci.pl/kolekcja/poznaj-gotuj-4-7-lat/ksiezniczka-botwina
Data: 4 czerwca (niedziela), godz. 13.00 – 14.30 (dzieci 7-12 lat). Bilety:
Bilety: http://www.male-przyjemnosci.pl/kolekcja/probuje-gotuje-7-12-lat/ksiezniczka-botwina-2
Zajęcia odbędą się w Studiu Kulinarnym Małe Przyjemności w Warszawie, przy ulicy Dzielnej 15.