Na koniec warsztatów dzieci wspólnie zjedzą przygotowany posiłek, na który zapraszamy także opiekunów.
Warsztat jest częścią cyklu warsztatów „Sezonowo”, na których dzieci poznają bliżej sezonowe warzywa i owoce. Samodzielnie przygotowują z nich dania i testują, jakie połączenia kulinarne smakują im najbardziej.
Warsztaty prowadzi Łukasz. Z wykształcenia pedagog. Od wielu lat realizuje się w pracy z dziećmi i młodzieżą w szkole oraz jako animator. Z zamiłowania podróżnik. Spędził w podróży po Azji dwa lata, ucząc siebie i innych. Fascynują go inne kultury i różnice między nimi. Uwielbia gotować, a samo gotowanie traktuje jako przygodę i zaproszenie do eksperymentowania. W czasie swojej podróży dokładnie poznał barwną kuchnię azjatycką. Nie zapomina jednak o korzeniach i chętnie powraca do tradycyjnej kuchni polskiej
Data: 8 października (niedziela)
Dla dzieci 5 lat-7 lat, godz. 10.30 – 12.00
Bilety: http://www.male-przyjemnosci.pl/kolekcja/poznaj-gotuj-5-7-lat/boska-sliwka-2
Dla dzieci 8-12 lat, godz. 13.30-15.00
BIlety: http://www.male-przyjemnosci.pl/kategoria/8-12-lat/boska-sliwka
Dla dzieci 3-4 lata (z opiekunem), godz. 16.30-18.00
Bilety: http://www.male-przyjemnosci.pl/kategoria/3-4-lata/boska-sliwka-3
Zajęcia odbędą się w Studiu Kulinarnym Małe Przyjemności w Warszawie, przy ulicy Dzielnej 15.