Wszystko, czego Twoje dziecko potrzebuje, by zacząć gotować samodzielnie. W szkołach brakuje przedmiotu o nazwie „Gotowanie”, więc… postanowiłyśmy stworzyć taki przedmiot w naszej pracowni kulinarnej! Nauka przez gotowanie. Serdecznie zapraszamy dzieci od 5 do 14 roku życia.
NAUKA PRZEZ GOTOWANIECZYLI NASZA AUTORSKA PODSTAWA PROGRAMOWA
gotowanie + kulinarne ogarnięcie się w kuchniedukacja kulinarnacotygodniowe lekcje gotowania, kuchennej nauki (matematyki, fizyki i chemii w aspekcie kulinarnym i ekstremalnie praktycznym) i ergonomii w kuchninauka gotowania od podstaw: różne rodzaje ciasta (zaparzane, ptysie, kruche, francuskie, drożdżowe, itd.), zróżnicowana obróbka termiczna (gotowanie, duszenie, pieczenie, smażenie, blanszowanie)back to basics: pierogi, chleby, ciasta kruche, ciasteczka, ciasta wyrastające, potrawy obiadowe, surówki, sałatki, makarony, wypieki wytrawne, finger foodsjak przygotować w domu to, co zwykle kupujemy gotowe lub w wersji instant (budynie, kisiele, sery, makaron, sosy, pasty)jak gotować mądrze, sprytnie i z głową; jak nie marnować jedzenia, co zrobić z resztkami, jak wyrzucać mniejnauka procesów kulinarnych – jak działa gotowanie, na czym polega z naukowego punktu widzenia, fizyka, chemia i technika gotowania, obróbka termicznakuchenna matematyka – ułamki, przeliczenia, zamiana jednostek objętości/wagi/ciśnienia/temperatury w kuchni, odmierzanie z wagą i bez wagiprowadzenie dziennika z przepisami, nauka systematyczności„kucharz ma czyste stanowisko pracy” – nauka sprzątania za sobą i w grupie, podział obowiązków, nauka dbałości o sprzęty i materiały, ich konserwacja
CO, GDZIE, JAK?
Korki z gotowania, jak wszystkie nasze pozostałe zajęcia i warsztaty kulinarne, odbywają się w naszej pracowni kulinarnej przy ul. Bandurskiego 11 w Krakowie. Parkowanie przy ulicy, strefa parkowania C.
Zajęcia podzielone są na dwa semestry w ciągu roku (wrzesień-styczeń: semestr zimowy, luty-czerwiec: semestr wiosenny). Korki z gotowania to regularne cotygodniowe zajęcia z gotowania, nie ma możliwości zapisu na pojedynczą lekcję. Zapisujecie się na cały semestr.
W cenie poza oczywistą sprawą, czyli samymi zajęciami (produkty, składniki i materiały niezbędne do profesjonalnej realizacji kursu), po każdej lekcji otrzymujecie potrawy na wynos z każdych zajęć, zestaw przepisów i materiałów edukacyjnych dla każdego uczestnika.
GRUPA I* – młodsza; rekomendowany wiek: 5-8 lat
wtorki, godz. 18:30-19:30 (60 minut) + 15 minut wspólne sprzątanie
GRUPA II* – starsza; rekomendowany wiek: 9-14 lat
od zera + kontynuacja dla uczestników z poprzedniego roku szkolnego
czwartki, godz. 18:30-19:30 (60 minut) + 15 minut wspólne sprzątanie
*jeśli nie wiesz, w której grupie pod względem umiejętności i wieku Twojemu dziecku będzie lepiej, skontaktuj się z nami (kontakt@bookmeacookie.pl lub +48 791 487 666 – Asia), szybko doradzimy
KALENDARZ ZAJĘĆ 2025/2026 & CENA
KALENDARZ ROK SZKOLNY 2025/2026: klik!
Grupa STARSZA czwartki g. 18:30-19:30
semestr zimowy 17 zajęć – koszt: 2040 pln, płatne do 20 października 2025 całość lub w trakcie semestru w dwóch ratach: 2 x 1020 pln
semestr letni 16 zajęć – koszt 1920 pln, płatne do 10.03.2026 całość lub w trakcie semestru w dwóch ratach: 2 x 960 pln
Dla osób kontynuujących zajęcia: zniżka -7% – kod: KRESKA
Przy zapisie na cały rok szkolny z góry: zniżka -5% – kod: RACUCH
ZAPISZ SIĘ!
FORMULARZ ZAPISÓW NA STRONIE INTERNETOWEJ (LINK PONIŻEJ)
Odpowiedź o przyjęciu do odpowiedniej grupy wraz z numerem konta do wpłaty otrzymasz do 4 dni roboczych na mail kontaktowy, który podasz w formularzu. Na wykonanie przelewu będziesz mieć 7 dni, po zaksięgowaniu wpłaty otrzymasz od nas e-mail ze szczegółami dotyczącymi kursu, dokumentami do wypełnienia oraz informacją, jak przygotować swoje dziecko do pierwszych zajęć.
W razie problemów z rejestracją przez formularz wyślij nam wiadomość na kontakt@bookmeacookie.pl
Konto warsztatowe Book me a cookie:
Joanna Mentel Ciasta i książki
ING PL 46 1050 1445 1000 0092 7930 7889
w tytule: imię i nazwisko uczestnika_korki z gotowania_wybrany semestr
Więcej informacji na stronie Korki z gotowania, czyli szkoła kulinarna dla dzieci
