Aby wziąć udział w konkursie należy:
- nadesłać przepis dania obiadowego, w którego skład wchodzi: cukinia albo bakłażan lub oba te składniki,
- dołączyć 5 zdjęć, które przedstawiają etapy powstawania dania oraz efekt końcowy.
Jedna rodzina może nadesłać jedno zgłoszenie. Ze względu na rodzinny charakter konkursu zachęcamy do udziału we wspólnym gotowaniu całej rodziny. Prosimy o podanie składu całego zespołu (imiona, nazwiska uczestników oraz wiek dzieci np. Tata Krzysztof Norkowski, Mama Karolina Norkowska, syn: Karol Norkowski 8 lat).
W zgłoszeniu mailowym prosimy o umieszczenie następujących informacji:
- Imiona i nazwiska autorów przepisu,
- Przepis z wyszczególnioną listą składników potrzebnych do jego przygotowania oraz opisanym krok po kroku jego przygotowaniem,
- Przepis powinien mieć prostą formę, tak aby mógł być przygotowany jako danie główne oraz możliwe do odtworzenia,
- Do każdego przepisu należy dołączyć 5 zdjęć: wykonanych podczas przygotowania posiłku oraz zdjęć samego dania (2 zdjęcia, na których widać jak przygotowujecie potrawę, 2 zdjęcia samej potrawy jako efekt końcowy, 1 zdjęcie wspólne wszystkich kucharzy, biorących udział w przygotowywaniu potrawy),
- Każda rodzina może przedstawić tylko 1 przepis.
Swoje zgłoszenia przesyłajcie na adres mailowy: konkurs@myszkanorka.pl
Na nadsyłanie prac czekamy do 22 maja 2019 r.
Wyniki zostaną ogłoszone 24 maja 2019 r.
Wyłonimy zwycięzców, którzy będą mieli okazję wziąć udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez gościa specjalnego Julkę Cymbaluk – II Masterchef Junior.
Warsztaty odbędą się w sali kulinarnej na Sali Zabaw Fikołki w Centrum Handlowym Arkadia, Al. Jana Pawła II 82.