☰ menu

Jemyjabłka – Warsztaty jabłkowe

niedz.
14.09.2014

Zaczarujemy jabłka cynamonem i imbirem, zaprzyjaźnimy się z miodem i nauczymy się zastępować cukier bakaliami.  W menu: pieczone jabłka, szybkie tartaletki z karmelem i jabłkami oraz szarlotka.

kiedy:  niedziela 14.IX., godz. 10, 12 (szczegóły dotyczące grup wiekowych i odpowiadających im godzin poniżej)

Kategoria:  Warsztaty kulinarne

Lokalizacja:

Makroklimat, ul. Jugosławiańska 15 (Gocław). Przed kawiarnią parking dla klientów.

Godziny & grupy wiekowe:

Grupy dostosowane do wieku dzieci: godz. 10:00 – dzieci 3,5-6 lat, godz. 12:00 7 lat+ (istnieje możliwość zapisania dziecka do innej grupy wiekowej, w przypadku jeśli godzina warsztatów nie odpowiada rodzicom).

Dolna granica wieku to 3,5 roku. Dzieci młodsze tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji.

CZAS TRWANIA:

W zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: od 45 minut do 1 godziny.

Koszt:

35 zł od dziecka (w cenie zajęcia kulinarne wraz ze składnikami i sprzętem kuchennym).

Zniżki:

Tańszy karnet na 3 zajęcia w cenie 90 zł lub na 4 zajęcia w cenie 120 zł.

Zapisy:

Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18, mailowo: gotowanie@dzieciakiwformie.pl bądź bezpośrednio w Makroklimacie.

ZASTRZEŻENIE

Pomysły i opisy są autorskie. Zabrania się ich kopiowania. Autorzy zastrzegają sobie możliwość zmian w harmonogramie lub menu najpóźniej na 2 tygodnie przed datą planowanych warsztatów, ze względów od siebie niezależnych, takich jak brak sezonowych owoców, opóźnianie się sezonu na niektóre warzywa lub w przypadku wcześniejszego ustalenia z rodzicami dzieci uczestniczących w kursie zmiany terminu/godziny.

PROWADZĄCA:
Joanna Mentel – jednoosobowa chodząca burza mózgów. Rozkochana w pieczeniu i sezonowych produktach dziennikarka kulinarna, psycholog, krytyczka literacka oraz cukiernik. Prowadzi najbardziej apetyczny wśród książkowych i najbardziej oczytany wśród kulinarnych blog Book me a Cookie (bookmeacookie.pl), który w 2011 roku zdobył tytuł Literackiego Bloga Roku, a w 2012 roku był nominowany do nagrody Papierowy Ekran dla najlepszych serwisów o książkach. Z wykształcenia psycholog i dziennikarz. Ma kreatywne podejście do życia, niewyczerpane pokłady energii i głowę pełną pomysłów. Recenzuje książki, pisze felietony literackie i potrafi upiec najlepszy na świecie i lekki jak chmurka sernik z musem czekoladowym. Współpracuje z największymi polskimi wydawnictwami, m.in.: Znakiem, Wydawnictwem Literackim, Agorą, Dwiema Siostrami, Naszą Księgarnią. W Dzieciakach w formie prowadzi warsztaty kulinarne, artystyczne i artystyczno-psychologiczne dla dzieci oraz odpowiada za część koncepcyjną, czyli wymyślanie coraz to bardziej zwariowanych warsztatów. Pod marką Book me a cookie prowadzi również szkolenia kulinarne dla dorosłych.
 

Exit mobile version