Czy wiecie jak jeść, żeby zdrowo żyć? To prostsze niż myślicie! Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej, przyjdźcie w najbliższą sobotę, 2 grudnia o godz. 17.00 do Centrum Kultury Dworek Białoprądnicki. Poza porcją zdrowiej wiedzy, będziecie mogli spróbować polskich i koreańskich, zdrowych przysmaków.
„Niech pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem” – stosowanie tej zasady naprawdę jest możliwe. Podczas najbliższego spotkania z cyklu „Zdrowie Holistyczne” eksperci zaproszeni do Dworku Białoprądnickiego wezmą pod lupę leki natury ukryte w tradycyjnych, polskich i koreańskich potrawach.
Wschodni imbir i nasz czosnek, polska kiszona kapusta i czerwony barszcz oraz koreańska kim-chi i kombucha – co je łączy, jaki mają wpływ na nasze zdrowie – na to pytanie odpowiedzą eksperci.
W programie:
JEDZENIE NA RECEPTĘ? – Dorota Adamczyk (biolog)
ŻYCIE NAM FERMENTUJE – DOBROCZYNNE DZIAŁANIE KISZONEK – Elżbieta Duran (mikrobiolog)
KISZONKI WSCHODU I ZACHODU – Mikyung i Jacek Czyszczoń
Będzie też toast czerwonym barszczem i degustacja kiszonek, serdecznie zapraszamy!
2 grudnia, godz. 17.00, Sala Teatralna (Oficyna Wschodnia, ul. Papiernicza 2)