☰ menu

Jakie będzie jedzenie przyszłości? – dr inż. Anna Żołnierczyk

Jakie będzie jedzenie przyszłości? – dr inż. Anna Żołnierczyk
sob.
25.05.2024
Czy wiesz, że co roku na świecie spożywa się ponad 325 milionów ton mięsa?

Naukowcy, mając na uwadze zmiany klimatyczne, wzrost populacji oraz rozwój technologii, od wielu lat szukają nowych źródeł pożywienia. Podczas wykładu dzieci poznają niektóre z nich, dowiadując się m.in że mięso można wyhodować w laboratorium, a białko, jakże potrzebne w naszej diecie, może mieć różne pochodzenie – m.in. roślinne, syntetyczne i mikrobiologiczne.

Wykład wygłosi dr inż. Anna Żołnierczyk, naukowiec związany z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, a liczba miejsc ograniczona.

ZAPISY >> tutaj <<

Kiedy: 25 maja, godz. 10:00

Czas trwania: 45 minut

Dla dzieci w wieku: 6-11 lat

A jeśli myślisz o zapisaniu dziecka na Uniwersytet Dzieci od września – nie przegap rekrutacji! Zapisy na nowy rok szkolny ruszają 22 maja >> czytaj więcej.

Exit mobile version