☰ menu

Ferie w Muzeum Czekolady

Ferie w Muzeum Czekolady
pt.-czw.
11.01-31.01.2019

Wizyta w naszym muzeum to podróż w głąb Afryki i plantacji drzew kakaowca. Tu dowiecie się wszystkiego o historii kakao i czekolady, o uprawie i jej drodze do Europy (krótki film w naszym kinie). Zapoznacie się z opakowaniami i przedmiotami związanymi z historią czekolady. Podczas wycieczki możecie spróbować naszych pysznych wyrobów, czyli prawdziwych czekolad, a następnie zaprezentujemy Wam, jak powstają belgijskie czekoladki, które oczywiście bez ograniczeń degustujemy.

Spodziewany czas wizyty wraz z warsztatem to około 50 minut.
Całkowity koszt atrakcji wraz z warsztatem to 35 zł dziecko, 38 zł osoba dorosła.
Koszt opiekuna to 18 zł.
Przebieg wizyty w Muzeum

  • Graficzna sceneria historii powstawania czekolady od ziarna do tabliczki.
  • Prezentacja wyrobu pralin wraz z nieograniczoną degustacją.
  • Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady – od plantacji do tabliczki.
  • Degustacja ziarna kakao.

WARSZTATY

  • Każdy uczestnik otrzymuje strój deseranta.
  • Każdy uczestnik tworzy własną tabliczkę czekolady lub narzędzia czekoladowe
  • Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie czekoladę i zabiera do domu.

WARSZTATY TABLICZKA CZEKOLADY Przygotowanie własnej tabliczki czekolady z postacią kozłów poznańskich, dwuetapowo, wpierw jednym rodzajem czekolady utrwalenie w formie kozłów, a następnie całej tabliczki czekolady, zdobionej ulubionymi dodatkami. Zapakowanie do domu.

WARSZTATY NARZĘDZIA CZEKOLADOWE Przygotowanie czekoladowych narzędzi, oprószenie kuchem kakaowym. Zapakowanie do domu

WARSZTATY krótkie bez wizyty w muzeum

Mamy też opcję dla tych którzy się spieszą wykonanie samego warsztatu 20 zł

WARSZTATY TABLICZKA CZEKOLADY Przygotowanie własnej tabliczki czekolady z postacią kozłów poznańskich, dwuetapowo, wpierw jednym rodzajem czekolady utrwalenie w formie kozłów, a następnie całej tabliczki czekolady, zdobionej ulubionymi dodatkami. Zapakowanie do domu.

WARSZTATY NARZĘDZIA CZEKOLADOWE Przygotowanie czekoladowych narzędzi, oprószenie kuchem kakaowym. Zapakowanie do domu

Exit mobile version