28-29 marca godz. 15:00 (czas trwania warsztatów – 1h)
Codzienna kuchnia wykorzystująca niecodzienne rozwiązania.
Kuchnia molekularna to nowy trend w gastronomii na całym świecie. Jej cechą charakterystyczną jest spektakularna forma prezentowanych dań, która wydaje się niemożliwa do osiągnięcia przez amatorów – ale my udowodnimy, że tak nie jest! Wykorzystując wiedzę naukową z podstaw chemii i fizyki można przekształcić doskonale znane nam składniki (np. czekoladę) w wytwornie wyglądający kawior. Pod czujnym okiem profesjonalisty przedstawimy nowe pomysły i aranżacje znanych potraw.
Nasze molekularne menu to:
1. Owocowe misie dla dzieci – czyli żelki z agarem
2. Słodkie kuleczki – czyli kawior molekularny z czekolady
3. Kolorowy makaron z syropów – coś słodkiego dla każdego
4. W zdrowym ciele zdrowy duch – pianka molekularna z melona mrożona ciekłym azotem.
Do udziału w warsztatach zapraszamy Młodych Odkrywców w wieku od 9 lat wraz z opiekunami. Ilość miejsc ograniczona.
Sprzedaż biletów rozpoczynamy 18 marca na stronie: bilety.experyment.gdynia.pl
Cena udziału w warsztatach to 12 zł od osoby + BONUS*
*dla osób biorących udział w warsztatach bilety na wystawę w promocyjnej cenie biletu ulgowego (12 zł)! Bilety w cenie promocyjnej dostępne w KASIE w dniu warsztatów.
