☰ menu

Etnokalendarz – Przepis na pierniki

sob.-niedz.
15.12-16.12.2012

Czy dawniej choinka nadawała się do zjedzenia? Jak smakuje zupa grzybowa ze śledziem? Ile faktycznie powinno być potraw na Wigilijnym stole? Zapraszamy do odkrywania wigilijnych smaków i zapachów oraz rozmowy na temat rodzinnych tradycji i zwyczajów związanych z dniem Wigilii Bożego Narodzenia. Wszystkich, którzy mają w domu ciekawe formy piernikowe, zapraszamy do przyniesienia ich ze sobą. Będzie okazja do ich użycia.  


 
Tradycyjnie prosimy o rezerwacje na adres: grajewska@etnomuzeum.eu, lub telefonicznie 12 430 18 27 (od poniedziałku do piątku, w godzinach od 09:00 do 16:00).  
 
Informacje praktyczne:
 
Bilet indywidualny: 8 zł
Bilet rodzinny (dwie osoby dorosłe + dziecko lub dwoje dzieci +osoba dorosła): 16 zł, każda następna osoba dopłaca 8 zł
 
Sobota w godzinach 13.00 – 17.00 (ostatnie wejście o 16.00)
Niedziela w godzinach 11.00 – 14.00 (ostatnie wejście o 13.00)

 
Miejsce: Ratusz, Plac Wolnica 1
Exit mobile version