niedz.
07.08.2016
Opowiemy, jak przygotować frytki z czyśćca, szpinak z rdestu i ślazu oraz czekoladę z orzeszków lipy. Podamy przepisy na różnorodne dania przyrządzane z poznanych na zajęciach „chwastów” i wyjaśnimy, jak cenne jest włączenie ich do naszej codziennej diety. W części warsztatowej wspólnie skomponujemy mieszankę przyprawową z ziół będących odpowiednikami pietruszki, tymianku, oregano i czosnku. Dodatkowo każdy uczestnik przyrządzi orzeźwiającą lemoniadę z kłączy i kwiatów dzikich roślin.
Niedziela, 7 sierpnia 2016, Willa Caro, godz. 11.00 i 13.00
Warsztaty: Etnobotaniczny spacer po Gliwicach czyli praktyczna wiedza o dzikich roślinach z okolicy – rozpoczynamy zapisy!
Spotkanie piąte: Dzika kuchnia
Zapraszamy osoby dorosłe i dzieci od lat 7-miu. Koszt udziału w zajęciach – 1 zł od osoby. Ze względu na ograniczoną ilość miejsc prosimy o zapisy pod numerem telefonu 783 560 006.