sob.
09.11.2024
Na jesiennych warsztatach kulinarnych królować będzie dynia! Przerobimy różną dynię na różne sposoby i pokażemy Wam, że dynia dyni nierówna i niekoniecznie musi kojarzyć się tylko z zupą dyniową (choć może, jeśli spróbujecie tej z warsztatów!) czy puree, z którym nie bardzo wiadomo, co potem zrobić i jak przechować na dłużej. My wiemy, nauczymy i objaśnimy. Przygotujemy też coś słodkiego idealnego jako słodką przekąskę, którą można pałaszować na wiele sposobów.
Menu:
- Zupa-krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowy, kurkumą, wędzoną papryką i cynamonem + grzanki
- Gnocchi z dyni Hokkaido zapiekane z natką pietruszki, czosnkiem i szalotką
- Deser z dyni o smaku słonego karmelu
Grupa nastolatków dodatkowo:
- Klasyczny pumpkin pie zamiast deseru
sobota 9 listopada 2024
do wyboru grupa: dzieci przedszkolne 3,5-6 lat: godzina 9:00,
dzieci wczesnoszkolne 6,5-8 lat: godzina 11:30,
dzieci szkolne 7-10 lat: godzina 13:30,
dzieci szkolne 9-13 lat: godzina 15:30,
nastolatki gotują 13-17 lat: godzina 17:30 (warsztaty trwają 2h, mają rozszerzony program i kosztują 150 zł)
Warsztaty poprowadzi Joanna Mentel
Pracownia Kulinarna, ul. Bandurskiego 11/1, Kraków
koszt: 130 zł pojedyncze wejście, w karnecie (min. 3 zajęcia): 115 zł
zapisy: +48 791 487 666, kontakt@bookmeacookie.pl lub przez formularz: https://forms.gle/eq3fhmAEeiTjSh7v5 Sprawdź aktualne zapełnienie grup