☰ menu

Dynia na różne sposoby. Warsztaty kulinarne dla dzieci

Dynia na różne sposoby. Warsztaty kulinarne dla dzieci
sob.
09.11.2024
Na jesiennych warsztatach kulinarnych królować będzie dynia! Przerobimy różną dynię na różne sposoby i pokażemy Wam, że dynia dyni nierówna i niekoniecznie musi kojarzyć się tylko z zupą dyniową (choć może, jeśli spróbujecie tej z warsztatów!) czy puree, z którym nie bardzo wiadomo, co potem zrobić i jak przechować na dłużej. My wiemy, nauczymy i objaśnimy. Przygotujemy też coś słodkiego idealnego jako słodką przekąskę, którą można pałaszować na wiele sposobów.

Menu:

  • Zupa-krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowy, kurkumą, wędzoną papryką i cynamonem + grzanki
  • Gnocchi z dyni Hokkaido zapiekane z natką pietruszki, czosnkiem i szalotką
  • Deser z dyni o smaku słonego karmelu

Grupa nastolatków dodatkowo:

  • Klasyczny pumpkin pie zamiast deseru

sobota 9 listopada 2024
do wyboru grupa: dzieci przedszkolne 3,5-6 lat: godzina 9:00,
dzieci wczesnoszkolne 6,5-8 lat: godzina 11:30,
dzieci szkolne 7-10 lat: godzina 13:30,
dzieci szkolne 9-13 lat: godzina 15:30,
nastolatki gotują 13-17 lat: godzina 17:30 (warsztaty trwają 2h, mają rozszerzony program i kosztują 150 zł)
Warsztaty poprowadzi Joanna Mentel
Pracownia Kulinarna, ul. Bandurskiego 11/1, Kraków
koszt: 130 zł pojedyncze wejście, w karnecie (min. 3 zajęcia): 115 zł
zapisy: +48 791 487 666, kontakt@bookmeacookie.pl lub przez formularz: https://forms.gle/eq3fhmAEeiTjSh7v5 Sprawdź aktualne zapełnienie grup

Exit mobile version