Na stole zagoszczą kasze bardziej i mniej znane dzieciom, m.in. jaglana, pęczak, perłowa, gryczana, manna, kukurydziana oraz kuskus. Sprawdzimy, jak smakują w towarzystwie ziół, miodu, suszonych i świeżych owoców, warzyw, sera. Przygotujemy gwiezdną polentę oraz przepyszne pęczotto.
Termin:
piątek 17 lutego 2017, pierwsza grupa: godz. 17.30, druga grupa: godz. 19.00 (Bal na Zabłociu)
sobota 18 lutego 2017, grupy w godzinach: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00 – obowiązuje podział na grupy wiekowe, szczegóły na końcu programu (Bal na Zabłociu)
MIEJSCE
Bistro Bal na Zabłociu, ul. Ślusarska 9. Przed kawiarnią parking dla klientów. Dojazd MPK: nalezy wysiąść przy Krakowskiej Szkole Wyższej, jadąc z centrum tuż za Mostem Kotlarskim, a jadąc z Bronowic tuż przed Mostem Kotlarskim. Zobacz na mapie.
GODZINY & GRUPY WIEKOWE
Co miesiąc w sobotę grupy dostosowane do wieku dzieci: godz. 10:00 – dzieci 3,5-5 lat, godz. 12:00 oraz 14:00 – dzieci 5-7 lat, godz. 16:00 – dzieci 8 lat i starsze (istnieje możliwość zapisania dziecka do innej grupy wiekowej, w przypadku jeśli godzina warsztatów nie odpowiada rodzicom, po wcześniejszej konsultacji).
W piątki jedna grupa o 17:30.
MINIMALNY WIEK
Dolna granica wieku to 3,5 roku. Dzieci młodsze tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji.
CZAS TRWANIA
w zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok. 1 godziny.
KOSZT
35 zł od dziecka (w cenie zajęcia kulinarne wraz ze wszystkimi składnikami, materiałami, sprzętem kuchennym oraz „wyprawką” do domu).
ZNIŻKI
Tańszy karnet na 3 zajęcia w cenie 90 zł lub na 4 zajęcia w cenie 120 zł (jednostkowa cena za jedne zajęcia: 30 zł).
ZAPISY
Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18, mailowo: gotowanie@dzieciakiwformie.pl; można także skorzystać z naszego formularza zapisów.