☰ menu

Atrakcje kulinarne w Poznaniu

sob.
29.03.2014

 
Tomasz Trąbski, mistrz kuchni z Concordia Taste, zaprezentuje, w jaki sposób wykorzystując tanie, łatwo dostępne produkty stworzyć pyszne potrawy. Na przykładzie działalności fundacji ATA, pokaże jak wykorzystywać dobra, które daje nam matka ziemia – udowodni, że nie trzeba bazować na drogich i ekskluzywnych produktach, takich jak kawior, homary trufle etc., a wystarczy zastąpić je tym co już istnieje – produktami, które znalazł w dżungli tj . dzikimi owocami czy palmą. Mistrz kuchni zaprezentuje również kilka niskobudżetowych inspiracji kulinarnych z Ameryki Łacińskiej m.in. z wykorzystaniem składników znalezionych w amazońskiej dżungli czy kilkutygodniowych marchewek. Pokaz kulinarny zostanie urozmaicony prezentacją filmów i zdjęć z podróży oraz degustacją potraw.

Udział w pokazie jest bezpłatny, wstęp wolny. Pokaz odbędzie się w sobotę, 29 marca, godz. 19.30, na I p. Arkadii, ul. Ratajczaka 44 w Fundacji Malta.

Rodziców i dzieci zapraszamy również na pozostałe, bezpłatne wydarzenia, które Malta Festival Poznań przygotował w ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Teatru:

11:00-14:00 – Bazowanie z recyklingu – warsztat dla dzieci / wstęp: bezpłatne zapisy
16:00 – „Estamira” – film dokumentalny / wstęp wolny
18:00 – Otwarte żyły Ameryki Łacińskiej – konsumpcja – rozmowa Jarosława Gugały z Pawłem Zerką / wstęp wolny
19:30 – Smaki Ameryki Łacińskiej. Pyszne gotowanie bez (przy)gotowania – pokaz kulinarny z Concordia Taste / wstęp wolny
20:30 – Circus Ferus „Tragedia w lumpeksie” – spektakl / wstęp: bezpłatne wejściówki

Szczegółowy program: www.malta-festival.pl

 

 

Exit mobile version