Przepis na kotlety mielone z parówką

Przepis na kotlety-mielone-z-parówką

Nikt nie wie skąd u dzieci miłość do parówek, ale faktem jest, że parówki lubią jeść nawet niejadki. Kto wie, może uda się „przemycić” także kotlet z parówką?

Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
1 cebula
1 jajko
3-4 parówki
bułka tarta
1 ususzona kajzerka
sól, pieprz
przyprawa do mięsa mielonego
olej do smażenia

Mięso wyłożyć do miski. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa. Posypać solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego, wbić jedno całe jajko i dodać namoczoną w zimnej wodzie kajzerkę.
Wyrobić farsz.
Parówki obrać i pokroić na kawałki (2-3cm). Każdą parówkę obkleić mięsem mielonym. Uformowane kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Usmażone przełożyć do garnka, zalać odrobiną oleju i parować pod przykryciem przez kilka minut.

Przepis na kotlety otrzymaliśmy od Pani Anety Matusik. 

Gwiazdkowe prezenty od 5.10.15.

ZOBACZ TAKŻE:przepisy

Zobacz także