Wielkanocne zajączki z jajek – przepis

Zajączki z jajek to zabawny sposób na podanie wielkanocnych przysmaków.

Co potrzebujesz żeby zrobić zajączki z jajek:

– jajka na twardo

– goździki na oczka

– kawałek papryki na nosek

– łodyżki pietruszki na wąsy

– wykałaczki

Jak zrobić zajączki z jajek:

Ugotowanym i obranym jajkom na twardo musisz odkroić kawałek wzdłuż jajka tak by można je było położyć “na boku” i jajo nie turlało się. To będzie tułów zajączka. Drugie jajko pokrój na ćwiartki tak by z dwóch ćwiartek można było zrobić nabite na wykałaczki uszka zajączka.

Wbijamy goździki – to będą oczka zajączka. Robimy niewielki otwór i mocujemy podłóźny kawałek papryki jako nosek oraz wkładamy do tej dziurki cieniutkie kawałki łodyżek pietruszki jako wąsy.

I zajączek gotowy! Smacznego!