Przepis na kanapkę – biedronka na kukurydzianym waflu

Uśmiechnięta biedronka to doskonały sposób na zachęcenie do jedzenia każdego niejadka.

Składniki:

  • 1 wafel kukurydziany
  • masło
  • 1 plaster szynki
  • 1 plasterek żółtego sera
  • 1 czarna oliwka
  • 1 kawałek papryki
  • pestki z dyni

Wafel przykładamy do szynki i wycinamy nożem dokładny jego obrys. Z żółtego sera wycinamy skrzydełka, a następnie za pomocą zwykłej słomki do picia wkrawamy dziurki.

Powstałe kółeczka z sera zostawiamy do zrobienia oczek. Wafel smarujemy margaryną lub masłem i kładziemy na nim koło z szynki. Na szynce układamy serowe skrzydełka. Z oliwek i krążków serowych tworzymy oczka, a z papryki uśmiechniętą buzię. Z pestek dyni układamy wianuszek za główką biedronki.

 

Autorką biedronki jest Pani Barbara Nowacka. 



ZOBACZ TAKŻE:odżywianieprzepisy