Przepis na smakowitego muchomorka z jajek

Gotowane jajka można podawać na wiele sposobów. Im bardziej pomysłowe i kolorowe, tym chętniej dzieci po nie sięgają. Takie muchomorki mogą stanowić piękną i smakowitą ozdobę np. wielkanocnego stołu.

 


Będziecie potrzebować:

– jajka ugotowane na twardo,
– pomidory (górne części, dobrze wykroić odrobinę miąższu),
– majonez,
– “mech” z brokułów albo sałaty.

Na talerzyku ustawiamy jajko, dodajemy pomidorowy kapelusz, robimy białe kropki z majonezu widelcem lub zakończeniem noża. Dodajemy mech i … życzymy smacznego!

Anna Perlińska-Supeł

Anna Perlińska-Supeł

Redaktor Naczelna MiastoDzieci.pl. Mama Adasia. Miłośniczka mocnego brzmienia, koncertów rockowych (które chętnie recenzuje na blogu) i ciszy leśnego popołudnia. Pedagog z wykształcenia. Praca z dziećmi to jej pasja.